Kihez kell fordulnom?
Van egy cég ahol dolgoztam, volt egy személy akit Jancsikának hívtak, Jancsika bevitt a céghez dolgozni, aztán megjelent egy 3. személy is egy fő vállalkozó, ő vele nem találkoztam soha.
Eljöttem a cégtől és Jancsika azt mondta hogy következő március 10-ig fizet ki, de eljöttem február 12-től. Mondtam neki hogy ha bejelentett Jancsika 8 órásra akkor 5 napja van hogy kifizessen maradékot és a kilépő papírjaimat adja oda. Erre ő: hívjam fel az illetékest akivel kötöttem munkaszerződést ( fő vállalkozó), de Jancsika ez ügyben nem adott telszámot. Most kihez kell fordulnom? Aztán bevallotta hogy ő is egy alkalmazott, valamilyen (alválallkozó). Gondoltam én, Jesszus mibe keveredtem megint, mi garancia hogy pénzemet megkapom. Mit csináljak ki a hunyó? Hogy mennek ezek a dolgok itt Pesten, én még igy nem jártam.
WTF....????
Mi van ráírva a munkaszerződésedre, a kilépő papírjaidra...???
Kérdező, most komolyan.... hány éves vagy???
Jancsikázol itt,
A munkaszerződésen szereplő munkáltatóval állsz/álltál jogviszonyban. Ő az, akitől a bért követelheted.
Ha nem fizet, a kormányhivatalokban találod a munkaügyi hatóságot. Ott kell panaszt tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!