Alap elvárás lenne hogy azonos munkakörben egy nulla napos újonc ne kaphasson sokkal többet mint aki 10-20 éve ott van a cégnél?
Munkakör végzettség azonos.
Aki most jön, azt 280 bruttós bérrel veszik fel.
Aki 10-20 éve ott van, az 220-at kap ugyanarra.
Tehát akinek van 20 év tapasztalata és 20 éve helyben van, nem ugrál, azt a cég keményen megjutalmazza: 60.000 kevesebb bér. Ez a jutalma a hűségének és a kitartásának.
Ez milyen szituáció? Azon túlmenően, hogy a legtöbb helyen ez így van.
"másrészt bőven lett volna mire kérnie fizetésemelést."
Na ez az ami a HATALMAS tévedés!! De akkora mint a Himalája.
Mert mi az hogy fizetésemelést KÉR valaki? Hát csak gondolod hogy itt úgy megy hogy kérsz és kapsz? Hát ennyire naivak azért ne legyünk már!
Kérni azt lehet bármit. Aztán megmutatják merre az ajtó. Nekem is megmutatták. Megmondták, nem tilos másutt nézelődni ahol többet adnak mert ITT ennyi a bér. És témát lezárták.
"az kapjon többet akinek többet ér a munkája."
NYILVÁN aki most került be az utcáról még egy napot nem dolgozott még senki nem látta mit is produkál élesben, annak többet ér a munkája mint aki 20 éve ott van. Világos.
Ember. Gondolkodni kéne.
Képzeld, én dolgoztam olyan helyen, ahová a speciális szaktudásom miatt vettek fel. Más nem igazán értett hozzá, én tanítottam be a témára a főnökömet. Pontosan ugyanabban a munkakörben voltam, mint mindenki más. Akkor mégiscsak lehet értékesebb egy új ember tudása, mint a régieké?
A korlátolt gondolkodásod lehet az alacsony fizetés és az előrelépés hiányának az oka. (Na meg az alapítványi iskola, az lehet a legfőbb indok.)
"Mert mi az hogy fizetésemelést KÉR valaki? Hát csak gondolod hogy itt úgy megy hogy kérsz és kapsz? Hát ennyire naivak azért ne legyünk már!"
Ha nem kérsz, biztosan nem kapsz. Ha meg nem kapsz, ideje elgondolkodni a váltáson!
" ahová a speciális szaktudásom miatt vettek fel."
Hát itt ez a képlet garantáltan nem áll fenn. Itt spec tudása senkinek sincs, se a réginek se az újnak. Akinek spec szaktudása van az be nem teszi a lábát ebbe a kuplerájba se 280-ért se 220-ért.
Az megy oda ahol nettóban adnak 280-at és nem bruttóban.
Azért ez elég evidens szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!