100 nap szabadság amit a munkaadó sem kiadni sem kifizetni nem akar. Mi ilyenkor a teendő?
Sziasztok! Egy rokonomról van szó és egy kompetens személy tanácsának nagyon örülnék mert ez nem normális és nagyon sajnálom szegényt.
Azzal takaróznak a cégénél,hogy nincs aki helyette menjen.
Szerintetek erre mi a megoldás,-törvény?
Nagyon köszönöm a segítő válaszokat!
@12:24
Ja persze, mert a valóságban minden úgy működik ahogy az a nagykönyvben meg van írva, és a munkavállaló jogai tökéletesen védve vannak. Max álmodban.
Különös gazdasági indokot fel lehet hozni 1-szer 2-szer, de nem folyamatosan.
Ti vagytok itt eltévedve nem én... a stílusotok pedig magáért beszél :)
"Ti vagytok itt eltévedve nem én... a stílusotok pedig magáért beszél :)"
Még szerencse hogy nem stílustól lesz valami igaz vagy hiteles, mikor kifogynak az észérvek, akkor jön a személyeskedés. Továbbra is fenntartom azt a tapasztalatom, hogy hivatkozhatsz te bármilyen Mt.-re, ha a munkáltató nem teljes funkcionális analfabéta (és általában nem az) akkor mindig tudja úgy csűrni csavarni a papír munkát, hogy az egy jogvitában őt fogja igazolni és nem a sértett munkavállalót. Ez Magyarország.
"Ne azon tanakodjon az ismerosod h hogyan vegye ki hanem azon h hol jelentse fel oket..."
Aztán majd jön a nagy koppanás, mikor a munkáltató szépen bemutatja a bíróságon hogy azok a szabadnapok papíron ki lettek véve. Aztán majd lehet hebegni habogni.
6-os vagyok és szépen lehúztatok :D - pedig én vetettem fel elsőként, hogy lehet, hogy papíron szépen ki van adva a szabadság - akkor meg mehet az atyaúristenhez, nem fogja tudni bebizonyítani, hogy nem kapott szabadságot.
De kérdező nincs sehol, így nem tudjuk egyenlőre, mi a helyzet, csak megy itt a marakodás :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!