Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 100 nap szabadság amit a...

100 nap szabadság amit a munkaadó sem kiadni sem kifizetni nem akar. Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy rokonomról van szó és egy kompetens személy tanácsának nagyon örülnék mert ez nem normális és nagyon sajnálom szegényt.

Azzal takaróznak a cégénél,hogy nincs aki helyette menjen.

Szerintetek erre mi a megoldás,-törvény?

Nagyon köszönöm a segítő válaszokat!

2021. febr. 1. 11:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%

@12:24

Ja persze, mert a valóságban minden úgy működik ahogy az a nagykönyvben meg van írva, és a munkavállaló jogai tökéletesen védve vannak. Max álmodban.

2021. febr. 1. 12:29
 12/23 anonim ***** válasza:
55%
Ha papíron ki van adva túl sokat nem lehet tenni, de ha nincs, akkor jogi útra kell terelni a dolgot. Persze a vége az lesz, hogy kirakják valami mondvacsinált indokkal, viszont ki a lóhere akar dolgozni egy olyan helyen, ahol évek óta nem engedik szabira?
2021. febr. 1. 12:34
 13/23 anonim ***** válasza:
24%

Különös gazdasági indokot fel lehet hozni 1-szer 2-szer, de nem folyamatosan.

Ti vagytok itt eltévedve nem én... a stílusotok pedig magáért beszél :)

2021. febr. 1. 12:54
 14/23 anonim ***** válasza:
72%
Olvasd el a 10-e válaszomat, ezt írtam én, hogy erre hivatkozva sem játszható ez a végtelenségig. A stílusommal pedig nem tudom mi bajod van, az a része remélem nem nekem szólt.
2021. febr. 1. 12:57
 15/23 anonim ***** válasza:

"Ti vagytok itt eltévedve nem én... a stílusotok pedig magáért beszél :)"

Még szerencse hogy nem stílustól lesz valami igaz vagy hiteles, mikor kifogynak az észérvek, akkor jön a személyeskedés. Továbbra is fenntartom azt a tapasztalatom, hogy hivatkozhatsz te bármilyen Mt.-re, ha a munkáltató nem teljes funkcionális analfabéta (és általában nem az) akkor mindig tudja úgy csűrni csavarni a papír munkát, hogy az egy jogvitában őt fogja igazolni és nem a sértett munkavállalót. Ez Magyarország.

2021. febr. 1. 13:06
 16/23 anonim ***** válasza:
A torvent kimondja hogy maximum hany napot lehet atvinni kovetkezo evre... Olyan nincs h 100 nap... Ne azon tanakodjon az ismerosod h hogyan vegye ki hanem azon h hol jelentse fel oket...
2021. febr. 1. 14:10
 17/23 anonim ***** válasza:
51%

"Ne azon tanakodjon az ismerosod h hogyan vegye ki hanem azon h hol jelentse fel oket..."

Aztán majd jön a nagy koppanás, mikor a munkáltató szépen bemutatja a bíróságon hogy azok a szabadnapok papíron ki lettek véve. Aztán majd lehet hebegni habogni.

2021. febr. 1. 14:14
 18/23 anonim ***** válasza:
Az senkiben fel se merult szerintem hogy papiron ne lenne kiadva...
2021. febr. 1. 14:18
 19/23 anonim ***** válasza:

6-os vagyok és szépen lehúztatok :D - pedig én vetettem fel elsőként, hogy lehet, hogy papíron szépen ki van adva a szabadság - akkor meg mehet az atyaúristenhez, nem fogja tudni bebizonyítani, hogy nem kapott szabadságot.

De kérdező nincs sehol, így nem tudjuk egyenlőre, mi a helyzet, csak megy itt a marakodás :-(

2021. febr. 1. 14:46
 20/23 anonim ***** válasza:
27%
"Ugyanis a munkáltató KÖTELES kiadni a szabadságot (vagy kifizetni), legkésőbb a következő év. márc. 31-ig." - én ezért nyomtam pirosat, mert ez a mondatod több helyen is hibás.
2021. febr. 1. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!