24 éves vagyok, most végeztem a bsc-n, műszaki végzettségem van egyébként. Mennyi fizetést kérjek? Most keresek állásokat. Többi lent.
Az egyetemi éveim alatt dolgoztam 1 évet back office gyakornokként ahol beszerzést és pénzügyi folyamatokat intéztem. Ezen kívül 3 évig gyakornokoskodtam egy cégnél és a termeléstől kezdve a logisztikán át minden munkafolyamattal megismerkedtem. Angolul középfokon beszélek, illetve az egyetemi éveim alatt is csináltam plusz dolgokat.
A logisztika felé mennék elsősorban viszont érdekel a projektvezetés illetve a minőségirányítás és a termelésvezetés.
Mennyit lehet keresni ezekkel az állásokkal?
Én személy szerint olyan 350-400k körül kérnék el minimum budapesten.
Vidéken ahol élek már 280-300k körül megelégednék. Ez reális?
Az elején azt kell
Elfogadni amit adnak. Persze ha nem pofátlan az ajánlat. Annak idején 6 éve automatizálásban dolgoztam diplomázás mellett 70km-re bp-től. Amikor meg lett a diploma, törökbálinton megkínáltak egy nagyon szimpatikus állással, de annyit kaptam volna mint a karbantartásban műszakpótlékkal. És még ingázzak saját pénzből.
Itt nem bántam meg hogy nemet mondtam, mert a következő ajánlat vezetői volt akkoriban elég szép összegért.
Mondd azt amit gondolsz (intervallum amit leírtál), ha sok észre fogod venni, ha meg nem sok fel fognak venni. 10-15 állásra legalább jelentkezz (inkább amennyire tudsz), így az első 4-5 interjú után realizálódik benned a kép.
Egyébként nem kell 3 évet lehúzni az első munkahelyeden ahhoz, hogy a következőnél már a tudásodat reálisan mérlegelve, azzal arányos fizetést kérj. 1-1,5 év ehhez elég a legtöbb munkakörben.
Most ez pontosan milyen műszaki diploma? 4 éves gyakornoki tapasztalattal meg középfokú angol tudással én 380 alatt kiröhögnék minden egyes ajánlatot Budapesten.
Nekem kermark bsc diplomám van, most csinálom az msct, felsőfokú angol nyelvtudás, alapfokú német és novemberben kaptam ajánlatot bruttó 400-al, én azt fogadtam el, de ez kb 150 állásjelentkezés után, 95%-uk budapesti, 3 hónap volt a munkakeresés. Szóval ha neked nem annyira sürgős, hogy azonnal legyen állásod és tudsz várni akár 4-5 hónapot, akkor jelentkezz minél több helyre, és várj egy hasonló összegű ajánlatra, szerintem simán meg tudod kapni.
Még a 7-hez hozzáteszem, csak a tisztánlátás érdekében, hogy nekem másfél éves gyakornoki tapasztalatom volt egy kereskedelmi banknál.
A lepontozásokat nem értem, de szívesen várom a visszajelzéseket :D
Szerintem az is jó trükk ha elmész valahova dolgozni kisebb pénzért de mellette aktívan keresel mást is. Aztán legfeljebb kérsz egy szabit vagy később mész be ha interjúra kell menni.
Én mindig úgy csináltam így kb nem is volt olyan, hogy nincs munkám. Ha találtam jobbat próbaidő alatt akkor másnap már be sem mentem hanem mentem a másik céghez. De például olyan is volt, hogy nettó 300-ért felvettek egy céghez. 1 hónap után fel akartam mondani, mert másik cég 350-et adott volna. Mikor szóltam, hogy felmondok akkor a jelenlegi cég is megadta a 350-et csak ne menjek el. Ott kb 1 évet voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!