Hosszú idő óta először a garantált bérminimum nem lett emelve, csak a minimálbér?
Aláírták a megállapodást a minimálbérről, de vagy 20 éve először esik meg hogy csak azt emelik, a GBM-et nem.
Ez létezik? A GBM-esek egy fillér emelést nem kapnak idén?
Jajj, ne fárasszátok magatokat, csak a munkaügyis trollt etetitek - már a 3-as válaszomnál is tudtam, hogy Ő az.
A Következő mondat az lesz, hogy úgyse tehet semmit, mert máshol sem jobb, csak munkanélküli lesz - mondjuk ez most még igaz is lenne.
"be kéne jelenteni a szabályszegést, és keresni kéne egy másik állást"
így van na látod érted te a fekvést! feljelentem őt megbüntetik (ha.. és amennyiben-ha kapcsolatai vannak meg se büntetik) de NEKEM új állás honnan lesz?
Mehetek utcát söpörni.
Persze, látszik is, hogy másik accountokról válaszolgat magának/nekünk :)
Egyébként ha velem ilyet csinálnának, hogy a beleegyezésem nélkül csökkentenék a munkaidőmet és a jogosan járó béremet, akkor abban a pillanatban állnék fel és indítanám az eljárást a cég ellen. És hidd el, nem én járnék rosszul. Csak hát igen, a sok töketlen munkavállaló erre nem képes, úgyhogy velük nyugodtan megcsinálhatja a cég. Akkor hajrá, nyeljetek csak.
Annyit kéne felfogni (nem túl bonyolult pedig...) hogy ha én ott vagyok egy nem túl jó helyen és választhatok hogy maradok itt vagy kirúgatom magam és megyek egy még ennél is rosszabb helyre /vagy épp a semmibe a közmunkába) akkor én bizony az ELŐBBIT választom.
Nem azért mert JÓ hanem mert JOBB NINCS. Érthető?
"Még az is jobb, mint egy hazug, csaló, rabszolgatartónak gályázni..."
Na mert gondolod ott minden szabályos és tiszta lenne, nem lenne simliskedés.... ébresztő. Az még ennél is szarabb lenne.
Még kétszer le kéne írni, hogy ébresztő, hátha tényleg felébredek akkor :) Miért törvényszerű, hogy egy mocsok, szar munkahely után csak egy másik mocsok szar munkahely jöhet? Egyáltalán nem az. A munkahelyváltás nem örök életre szól.
Őszintén szólva én szarok rá, ha ti belementek abba, hogy kihasználjanak, megaláztanak titeket. Ez a ti dolgotok. De akkor nem kell telesírni a nagyvilágot, hogy milyen rossz neked. Tegyél ellene. Ha nem teszel és elfogadod, akkor pedig ennyi, nincs miről beszélni.
Velem egyszer próbáltak meg hasonlót csinálni. Azonnal felálltam és mentem tovább. Érdekes, a következő munkahelyemen már semmi probléma nem volt (de ha lett volna, akkor innen is mentem volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!