Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valaki ért a hegesztéshez?...

Valaki ért a hegesztéshez? Milyen hegesztő legyek ha milliomos szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Egy rakás sikertörténetet hallottam, hogy XY elment hegesztőnek és több tízezer eurókkal jött vissza.

Szinte már-már sablonsztori a környezetemben, hogy "Józsi szegény volt, de kiment Németországba/Svájcba hegesztőnek és most új lakást és autót vásárol". Egy rakás ehhez hasonló történetet hallottam már.

Egyszer két éve dolgoztam recepciósként egy motelben és az egyik vendéggel elbeszélgettem hosszabban is, ő mondta, hogy már vagy egy éve nem dolgozik semmit sem csak utazgat mindenfelé a Földön, és Dél-Amerika kb összes országát bejárta és egy rakás másik országban is volt már, most épp itt van Budapesten de ezután majd megy Ázsiába is. Mondta, hogy Belgiumban élt pár évet és hegesztőként dolgozott, de annyira meggazdagodott, hogy már nem is kell dolgoznia semmit sem hanem csak körbeutazza a Földet.

Ezért elhatároztam, hogy én is meg szeretnék gazdagodni és milliomos szeretnék lenni. Ezért hegesztő szeretnék lenni!

De sajnos soha életemben nem hegesztettem és nem tudok semmit sem a hegesztésről. De nagy bennem a motiváció, mivel milliomos szeretnék lenni!

Utána is néztem a hegesztő tanfolyamoknak, de sajnos fogalmam sincs, hogy melyik mit jelent.

A következőket láttam:

- Gázhegesztő

- Wolfrámelektródás védőgázas ívhegesztő

- Bevontelektródás ívhegesztő

- Fogyóeletródás védőgázas ívhegesztő

Fogalmam sincs melyik mit jelent. Ezek mit jelentenek?

Melyik az amelyiket ha elvégzem és kimegyek külföldre akkor utána milliomosként visszajövök majd?

2021. jan. 22. 20:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek ugyanaz a fogalma a milliomos szóról.

Na most az a helyzet, hogy hegesztőként jelenleg itthon is jól meg lehet élni, ha az emberben van némi vállalkozási hajlam.

Rendszeresen dolgoztatunk hegesztő alvállalkozókkal, mert mi nem tudunk főállásban foglalkoztatni. Általában nettó 9.500-18.000 forint között mozog az órabérük melótól függően. Ebben nyilván komolyabb anyagdíj nincs.

Én jelenleg úgy látom, hogyha ugrasz a kisebb melókra is, tudsz mondjuk egyedi idomokat gyártani, saválló/rozsdamentes anyagot szépen varrni és akár még extrémebb körülmények között is dolgoznál (pl. aknában, beszállással), akkor degeszre keresheted magad.

A férjem mérnök, de anno hegesztőként végzett középiskolában. Tavaly egy ismerősünk szólt neki, hogy kéne a cégükhöz valaki, aki heti néhány órában meghegeszt ezt-azt. Ő a főállása mellett kvázi hobbiból dolgozik nekik azóta heti max 4-6 órában nettó 6 ezres órabérért marha olcsón.

Minél szélesebb a paletta, amit vállalsz, annál könnyebb és minél jobban dolgozol, hidd el annál gyorsabban megy ajánlás alapján a híred. Ha már egyedül nem megy, felvehetsz egy alkalmazottat, majd akár mégegyet és mégegyet, amíg szépen ki nem növi magát a vállalkozásod egy kompletz céggé. Addigra már látni fogod miből van leginkább hiány és lehet is utána menni...

Vagy nyilván elmehetsz Németországba robotolni 2000 euróért fixen, alkalmazottként. A te döntésed.

2021. jan. 23. 10:15
 22/27 anonim ***** válasza:
Azok tudnak csak élni és nem dolgozni akiknek van milliárdos vagyonuk van. Befektetik a pénzt forgatják lasd peldaul Meszaros Lorincet. Az ilyenek tehetik meg hogy utazzannak eletuk vegeig mert meg az ükunokáknak is jut a milliárdokbol majd. Az hogy az ember milliárdos legyen meg kapcsolatok utján lehet fokent politikai es melle jo vallalkozasok is kellennek.
2021. jan. 23. 18:39
 23/27 anonim ***** válasza:

Nem kellenek politikai kapcsolatok a milliárdokhoz - szerencsére.

Egyébként 100 milliós vagyon körül (egytized milliárd) már olyan passzív jövedelmed lehet, amiből kényelmesen eléldegész. Az viszont igaz, hogy nem utazgathatod körbe belőle a világot percenként.

2021. jan. 23. 19:00
 24/27 anonim ***** válasza:
Illékony az a Lölő féle vagyon, láttuk a Simicska ügyben.
2021. jan. 23. 21:51
 25/27 anonim ***** válasza:
Ami a magyar iparban egy betoltetlen zug, az aluminium es rozsdamentes acel vakuumtomor hegesztese. Mi Csehorszagba megNemetorszagban csinaltatjuk a varratokat mert itthon nincs aki ert hozza es elvallalja. Csak egy tipp. 🙂
2021. jan. 23. 23:55
 26/27 anonim ***** válasza:
Nagyszerű tipp #25, kicsi szépséghibája a dolognak, hogy kell hozzá motyó, kell minőségi munkaerő megfelelő minősítésekkel, és maga a know-how se kétperces csörte lesz. A cuccigény nyilván nem merül ki a legjobb gépek és kopóelemek használatában: tegyük mellé a megfelelő vizsgálóberendezéseket is azzal, hogy alaktól és mérettől függetlenül tudnod kell ellenőrizni. A legnagyobb gyenge pont mégis az, hogy találj valakit, aki elvállalja ezért a nettóért úgy, hogy te és az a biztos nagyon rengeteg más arc nem viszi külföldre a bejáratott helyeire a random kacatjait. Kábé úgy nézne ki egy ilyen cég beindítása, hogy végigkérdez minden szóbajövő megrendelőt a környéken, hogy érdekelné-e őket egy ilyen, mik a specifikus igényeik, mennyire nagy és bonyolult a munkadarab és a feladat, stb stb... Aztán lehetne matekolni, hogy mennyire haladná meg a kereteit a cucc- és emberszerzés, miközben a know-how megszerzése is beszaladna, egyelőre a szívások nélkül. És talán az is kiderülne, hogy akiknél elég jó szakemberek vannak, egész jó gépekkel dolgoznak, talán még komolyabb röntgengép is kallódik náluk, azok hogy nem csapnak le a lehetőségre?
2021. jan. 24. 09:44
 27/27 anonim ***** válasza:
Kicsit előreszaladtunk. Általában olyan területen indít vállalkozást egy ember, amihez ért. Itt még nem tart a kérdező, azt sem tudja, mi a heggesztés.
2021. jan. 24. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!