Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valaki ért a hegesztéshez?...

Valaki ért a hegesztéshez? Milyen hegesztő legyek ha milliomos szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Egy rakás sikertörténetet hallottam, hogy XY elment hegesztőnek és több tízezer eurókkal jött vissza.

Szinte már-már sablonsztori a környezetemben, hogy "Józsi szegény volt, de kiment Németországba/Svájcba hegesztőnek és most új lakást és autót vásárol". Egy rakás ehhez hasonló történetet hallottam már.

Egyszer két éve dolgoztam recepciósként egy motelben és az egyik vendéggel elbeszélgettem hosszabban is, ő mondta, hogy már vagy egy éve nem dolgozik semmit sem csak utazgat mindenfelé a Földön, és Dél-Amerika kb összes országát bejárta és egy rakás másik országban is volt már, most épp itt van Budapesten de ezután majd megy Ázsiába is. Mondta, hogy Belgiumban élt pár évet és hegesztőként dolgozott, de annyira meggazdagodott, hogy már nem is kell dolgoznia semmit sem hanem csak körbeutazza a Földet.

Ezért elhatároztam, hogy én is meg szeretnék gazdagodni és milliomos szeretnék lenni. Ezért hegesztő szeretnék lenni!

De sajnos soha életemben nem hegesztettem és nem tudok semmit sem a hegesztésről. De nagy bennem a motiváció, mivel milliomos szeretnék lenni!

Utána is néztem a hegesztő tanfolyamoknak, de sajnos fogalmam sincs, hogy melyik mit jelent.

A következőket láttam:

- Gázhegesztő

- Wolfrámelektródás védőgázas ívhegesztő

- Bevontelektródás ívhegesztő

- Fogyóeletródás védőgázas ívhegesztő

Fogalmam sincs melyik mit jelent. Ezek mit jelentenek?

Melyik az amelyiket ha elvégzem és kimegyek külföldre akkor utána milliomosként visszajövök majd?

2021. jan. 22. 20:39
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Pontosan tudom mennyibe kerülnek az árak kint. Németországban egy csomó minden olcsóbb mint itt. A német exemmel amikor erről beszélgettünk és mondtam, hogy mennyiért veszem pl a zabot az X szupermarketben akkor ő csodálkozott és mondta, hogy náluk ez olcsóbb. Amikor a fater kint volt, akkor mondta, hogy egy csomószor halomra hozta haza a jobbnál jobb minőségű (többnyire hal) konzerveket, mert annyival olcsóbb volt mintha itt vette volna. Amikor meg kint volt, akkor egy egész hátizsákkal hozott haza csokoládékból amikor hazajött, mert annyival olcsóbb volt kint a csokoládé mint itthon.

De nem kötelező nekem elhinned. Anno a Jobbik is csinált egy csomó statisztikát erről a bérunió programjukban. Egy csomó szupermarketi ár vizsgálata során az a statisztikai eredmény született, hogy az árak csak egy kicsivel magasabbak mint itt (miközben a fizetés ég és Föld).

Svájcban elismerem, már drágábbak a dolgok. De ott viszont nem ritka a 8-9 ezer frankos fizetés sem a szakmunkásoknak (egy ismerősöm is ennyit keres burkolóként kint).

A németországimagyarok.hu oldalon egyébként van statisztika arról, hogy mennyit keresnek átlagban a kinti magyarok. Ha jól emlékszem nettó 1500-1600 euró közt volt az átlag, kb 50% keresett ennél kevesebbet, illetve kb 50% pedig ennél többet.

Szóval ha nettó 1500-1600 euró nagyjából az átlag, akkor a 4000 euró az rengetegnek számít.

Mellesleg meg lehet egész normális lakásokat is kivenni már 500-600 euróért. Ha beleszámítjuk a kajálást meg üzemanyagot, akkor az se sokkal több ennél. Szóval 1000-1500 eurónál csak akkor költenél többet ha láncdohányos alkoholista lennél.

2021. jan. 22. 23:27
 12/27 A kérdező kommentje:

Hogy tudok jelentkezni erre?

2021. jan. 22. 23:31
 13/27 anonim ***** válasza:
68%
Na ha az átlag 1600 euró, neked nulla tapasztalatod vagy végzettséged van, pákát se láttál még életedben, akkor vajon hogy fogsz négyezret kereni? Segítek: sehogy.
2021. jan. 22. 23:36
 14/27 A kérdező kommentje:

Te írtad a négyezret... Ha kétezret keresnék, már az is nagyon jó lenne! Mert akkor havi legalább ezer eurót félre tudnék tenni. Az pedig több mint amennyit Magyarországon valaha is megkereshetek.

2021. jan. 22. 23:48
 15/27 anonim ***** válasza:
94%
Es abbol aztan krva gazdag leszel. Na jolvan recepciosok gyöngye komolytalan vagy.
2021. jan. 22. 23:54
 16/27 A kérdező kommentje:

Ha havi ezret félre tudok tenni, az már 12000 ezer évente. Máris milliomos lettem forintban számítva!

Miközben Magyarországon örülhetek ha havi 100-200 eurót tudok havonta félretenni, de sokszor még százat sem tudok.

2021. jan. 22. 23:58
 17/27 anonim ***** válasza:
Ha itthon beköltözöl egy munkásszállóra és fizikai munkát végzel pl az építőiparban (merthogy kinn ilyen szintű életet tervezel), akkor ugyanúgy félre tudsz tenni 300 ezret. Gyökértelenül, igénytelenül, persze hogy lehet spórolni.
2021. jan. 23. 00:27
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Kétezer az egy létező bér, inkább azzal keresd a többszörösét, amiben TE szemtelenül császár vagy! Aki kint nagyot szakít pl. hegesztőként, az őstehetség+sokat gyakorolt itthon, akkor se gombokért, aztán nem saját pénzén minősítő vizsgákat tett, de még az ő tudásával és rátermettségével is vért hugyozva, majd kint szerencsét próbált, jobhoppingolt meg honosíttatta a papírjait, ráfeküdt minimum a szakmai nyelvre, és cigányélet mellett tett félre sokáig minél többet. Aztán gondolt egyet, és elutazgatta a francba az egészet, hogy utána játszhassa itthon a kiábrándult alkoholistát.

Nyilván talán így van, talán nem, mindenesetre sokkal hétköznapibb így a sztori.

2021. jan. 23. 00:37
 19/27 anonim ***** válasza:

Szia! Én tanultam hegesztést, alapvető információkat tudok neked mondani róla.

Ezek mind gyakran használt hegesztési típusok, a terület dönti el, hogy melyik technológiát kell alkalmazni.

- Gázhegesztő

Disszugáz + Oxigén keverékével egy pisztolyon keresztül létrejön egy fókuszált láng, amely olyan magas hőfokon ég, hogy meg tudja olvasztani a fémet. Szükség van adalékanyagra is ahhoz, hogy a kötés létrejöhessen (pl. fémpálca). Elég körülményes a gázpalackok és a berendezés transzportációja, tárolása, előkészítése és beállítása a hegesztéshez, karbantartása.

[link]

- Wolfrámelektródás védőgázas ívhegesztő

Az argon védőgázos hegesztés során a hegesztendő alapanyag, illetve a wolframelektróda közötti ívet argon gáz veszi körül, mindkettőt te irányítod manuálisan.

https://www.youtube.com/watch?v=qY_G15U2GoM

- Bevontelektródás ívhegesztő

Ez a klasszikus hegesztő, amit a régi mesterembereknél láthattál gyerekkorodban. Egy transzformátorhoz van kötve a csipesz. A csipeszbe befogod a hegesztőpálkát, amely be van vonva olyan anyaggal, amely váltóáram hatására ívet képez a fémen. Itt az adalékanyag biztosítva van, ugyanis a hegesztőpálka tartalmaz fémet is. Az áramerősséget szabályoznod kell a trafón.

[link]

- Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő

Az adalékanyagot (fémszál) a gép adagolja ahogy meghúzod a ravaszt. Az ívet az elektromos áram és a gáz biztosítja.

https://www.youtube.com/watch?v=x0RzHl6NW-c

Ennyit a típusokról. Más: a hegesztés nem gyerekjáték. Megtermett férfinak kell lenni, hogy bírd fizikailag hosszútávon. Ahogy elébb említették, a minősített hegesztők keresnek nagyon jól. Gyerekcipőben egy egyenletes varratot se fogsz tudni csinálni, nemhogy milliókat keressél külföldön.

Még esetleg azt jegyezném meg, hogy azok keresnek igazán jól hegesztéssel, akik extrém körülmények között hegesztenek, de ezek is különböző szakirányt igényelnek, melyet itthon nem hiszem, hogy tanítanának (pl. alpinista hegesztő, mélytengeri hegesztő).

Ha rám hallgatsz, akkor klímaszerelést (légkondícionáló-szerelés) válaszd inkább. Egyre nagyobb igény van rá, hegesztés alapjait is megtanítja (bár nem lesz rá szükséged, de legalább megtapasztalod a sz@rt te is), viszont megtanít rezet forrasztani, klímát feltenni, karbantartani, gázzal feltölteni, átmosni, és mindezt egész jó fizuért ITTHON. És a legjobb benne, hogy kiszámítható az egész, ugyanis amint megismerted a típusait/munkamenetet, onnantól kisujjból kirázod az egészet.

2021. jan. 23. 01:53
 20/27 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszod!

Te vagy az első aki végre a kérdésre válaszolt!

Egyébként meg nem baj ha nehéz fizikailag, mert alapvetően bírom a terhelést (jelenleg raktárban dolgozok fizikai munkát éjszakai munkarendben).

A minősített hegesztő alatt mit kell érteni? Ennek köze van ahhoz, amit úgy írnak a weboldalakon "TÜV hegesztő"? Mert láttam ilyet is, hogy TÜV hegesztő, ez lenne a "minősített hegesztő"?

Szívesen lennék mélytengeri hegesztő, csak sajnos nem tudom hogyan kezdjek neki :(

A klímásoknak mellesleg csak forrasztást tanítanak. Csak nem tudom, hogy klímaszerelőként Ausländerként mennyire tudok elhelyezkedni. Ha kimennék klímásként, akkor mennyire válogatnának, hogy egy oszteurópéert felvegyenek. Mert a hegesztőknél ez nem gond.

2021. jan. 23. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!