Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A cafeteria csak SzÉP kártyára...

A cafeteria csak SzÉP kártyára kérhető, vagy készpénzben is?

Figyelt kérdés
A feleségem cégénél kp opció is van, igaz rá kelett kérdeznie, nem mondták, nálunk viszont a SZÉP kártyát erőltetik. A cég határozza meg, vagy egységes, állami szabályozás van erre? Kérem, aki válaszol, linket is csatoljon, hogy mi alapján ír.
2021. jan. 20. 08:28
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Van kp cafi keret is igen. Viszont a céged dönti el, hogy milyen cafi elemeket ad a dolgozóknak. Ha a céged szabályozása az, hogy csak szép kártyát támogat, akkor azzal nem tudsz semmit sem tenni.
2021. jan. 20. 08:32
 2/9 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
100%
Sajnos a cég dönti el. Azért erőltetik a SZÉP kártyát mert kevesebb az adó utána.
2021. jan. 20. 08:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok linket csatolni, mert a saját céges szabályzatunkat nem küldhetem el :D

Nálunk van lehetőség kp-ban kérni a cafeteriát SZÉP kártya helyett, viszont annak nagyon kedvezőtlen az adózása, mivel úgy már bérként adózik, viszont nemcsak a 33,5%-nyi munkavállalói terheket vonják le, hanem a munkáltatóit is, ami még plusz 17% kb.

Szóval a bruttó cafeteria összeg 50%-át levonják adók miatt.

Ha pl. 100 ezer a keret, akkor csak 50 ezer marad belőle nettóban, többit levonják.

SZÉP kártya ezzel szemben kedvezőbb adózású (egy bizonyos határig), a bruttó 100 ezerből maradna 75 ezer a kártyán.

2021. jan. 20. 08:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Cég döntése, hogy hova fizetik.

Nálunk van szépkártya és KP is (meg pár másik tétel), és a cég nem erőltet semmit mert bruttó a cafeteria keret (mint a legtöbb cégnél), neki olyan mindegy, hogy 100 ezer forintból látható összeg lesz a szépkártyámon, vagy alig pár fillér az adólevonások után a bankszámlámon.

2021. jan. 20. 08:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
egészen pontosan az a cég döntése, hogy milyen elemeket tesznek elérhetővél. Van ahol szépkártya 'oszt csókolom, máshol meg komolyabb lista
2021. jan. 20. 08:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal jobban jársz a szép kártyával, jelenleg a kedvezmény miatt harmadannyi az adótartalma.
2021. jan. 20. 08:48
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

A cég dönti el.

Mikor kölcsönzött munkaerő voltam, már egy előre kitöltött nyomtatványt kaptunk, annyi lehetőségünk volt, hogy aláírtuk.

Jelenlegi cégemnél kaptam egy emailt, amiben ez állt:

"Választható cafetéria elem: szép kártya."

Értelmetlen lenne egyébként kp-ben kérni.

15 000 ft-ot bármikor el lehet költeni kajára!

2021. jan. 20. 12:24
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tudtam, hogy a kp kedvezőtlen adózású, de szívesebben költeném alapvető élelmiszerre a cafetériát, étteremből nem lehet kenyeret és vajat rendelni :( Sajnos a belföldi utazással ugyanez a helyzet ("idén szerettem volna a Balcsin nyaralni, de sajnos csak Horvátországra volt pénzem", ahogy a vicc tartja), múzeumok, mozik stb. pedig zárva van és ott sincs alapvető élelmiszer.
2021. jan. 21. 08:57
 9/9 anonim ***** válasza:

"Mikor kölcsönzött munkaerő voltam, már egy előre kitöltött nyomtatványt kaptunk, annyi lehetőségünk volt, hogy aláírtuk."

Nálunk a választás lehetősége sokkal korrektebben volt megoldva.

A nyomtatványon egyedül a szép kártya szerepelt, aminél az egy darab választási lehetőséget saját magad jelölhetted meg X-el :D

2021. jan. 21. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!