A cafeteria csak SzÉP kártyára kérhető, vagy készpénzben is?
Nem tudok linket csatolni, mert a saját céges szabályzatunkat nem küldhetem el :D
Nálunk van lehetőség kp-ban kérni a cafeteriát SZÉP kártya helyett, viszont annak nagyon kedvezőtlen az adózása, mivel úgy már bérként adózik, viszont nemcsak a 33,5%-nyi munkavállalói terheket vonják le, hanem a munkáltatóit is, ami még plusz 17% kb.
Szóval a bruttó cafeteria összeg 50%-át levonják adók miatt.
Ha pl. 100 ezer a keret, akkor csak 50 ezer marad belőle nettóban, többit levonják.
SZÉP kártya ezzel szemben kedvezőbb adózású (egy bizonyos határig), a bruttó 100 ezerből maradna 75 ezer a kártyán.
Cég döntése, hogy hova fizetik.
Nálunk van szépkártya és KP is (meg pár másik tétel), és a cég nem erőltet semmit mert bruttó a cafeteria keret (mint a legtöbb cégnél), neki olyan mindegy, hogy 100 ezer forintból látható összeg lesz a szépkártyámon, vagy alig pár fillér az adólevonások után a bankszámlámon.
A cég dönti el.
Mikor kölcsönzött munkaerő voltam, már egy előre kitöltött nyomtatványt kaptunk, annyi lehetőségünk volt, hogy aláírtuk.
Jelenlegi cégemnél kaptam egy emailt, amiben ez állt:
"Választható cafetéria elem: szép kártya."
Értelmetlen lenne egyébként kp-ben kérni.
15 000 ft-ot bármikor el lehet költeni kajára!
"Mikor kölcsönzött munkaerő voltam, már egy előre kitöltött nyomtatványt kaptunk, annyi lehetőségünk volt, hogy aláírtuk."
Nálunk a választás lehetősége sokkal korrektebben volt megoldva.
A nyomtatványon egyedül a szép kártya szerepelt, aminél az egy darab választási lehetőséget saját magad jelölhetted meg X-el :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!