Mennyi a fizetese egy palyakezdo konyvelonek vagy konyvvizsgalonak?
Budapesten
Friss diplomas vagyok (BGE)
Van merlegkepesen
Termeszetesen nyelvvizsgam is (nemet)
Ha megkerdeznek tolem az allasinterjun mire gondolok mi az amivel nem lonek melle? (Netto/brutto?)
Oszinten nem tudom, a gyakornoki fizetes az mas
Es nem vagyok tisztaban azzal mit kene mondanom
Hova erdemes menni palyakezdokent? Mit ajanlotok?
Ui megegy kerdes KPMG-rol velemeny? Ott mennyi a fizetes?
Barmilyen pozitiv megjegyzest szivesen fogadok hova erdemes jelentkeznem
Nekem NG-s diplomám van a BGE-ről, most ősszel kerestem állást szóval ez lehet az aktuális helyzet, amit megpróbálok vázolni.
Több könyvelőirodában is volt állásinterjúm: RSM, KMPG, Deloitte, meg volt még egy ahova auditort kerestek, az annyira szimpatikus hely volt, hogy már a nevére se emlékszek
Ami lejött az az, hogy az összesnél nagyon sok a munka, túlórát mindenhol említették, alapvetően a pályakezdő könyvvizsgálók bére valamivel kevesebb mint a sima könyvelőké.
Én Bsc diplomával, német nyelvvizsgával a bruttó 380-ra mennék rá mindkét pozíció esetében, de a könyvvizsgálónál lehet alád alkudnak, és szerintem a legjobb pályakezdői lehetőség a KMPG, 2-3 évnél úgyse fogod tovább bírni, alapból akkor már időszerű új munkahely után nézni, ahol kedvezőbbek a feltételek.
Utolso koszonom! Egy ilyen valaszra vartam aki rendes velemenyt tud mondani!
Koszonom!
Én mint lassan 8 hónapja dolgozó junior auditor lebeszélnélek erről a területről. Nem megy rosszul a munka, adok is még egy esélyt a könyvvizsgálatnak, csak egy másik országban, ahol túlórákat is fizetnek és az előrelépési lehetőségek is jobbak. Én itt Budapesten kiábrándultam belőle eléggé. Felelősség van, túlóra van, elvárás hatalmas, de ha kiszámolod kb mekis órabérét.
Nekem 250 netto, +pár nap szabi nyáron + 100 ezer fix bonos + üzleti évre is teljesítmény alapján járhat még valamennyi. Munka szezonban kb heti 60 óra. Szerintem nem éri meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!