Miért gondolják egyesek, hogy a futárkodás (pl.: ételfutár) egy szakma?
De ennek semmi köze a kérdéshez.
Értem, hogy ha ma sz*pkodjuk egymás f*szát az a menő, és én is becsülöm az utolsó takarítónk munkáját is, hiszen nélküle undorító kosz lenne, és becsülöm az udvarosunkat is aki a hóban fagyban kint van és rendben tartja a területet, de ettől nem lesz szakma.
Az utcaseprő, a kukás is kint van, és hóban fagyban értünk dolgozik.
Értelek, de ez mit változtat a lényegen. Adott egy munkakör amit betöltenek. Nem mindegy, hogy szakma vagy nem szakma? Miért kell mindennek nevet adni? Munka mindegyik, fizetnek érte, ebből él mindenki. Van futár, meg pincér, meg szakács, meg konyhai kisegítő, meg takarító.
Az pedig, hogy a futár szakma felhígult. Pont ebben a helyzetben a legnagyobb baromság. 10-szer tapasztaltabb futárok vannak mint egy éve. Ugyanis a leállt vendéglátás miatt rengeteg felszolgáló, pultos van köztük.
Abból a szempontból nem mindegy, hogy nem tartom korrektnek, hogy egy lapon említjük azzal mint akinek valódi szakmája van.
Ezen az elven én mint közgazdász egy szinten vagyok egy orvossal, vagy ügyvéddel: hiszen pénzt keres mind a kettő.
Ez egy elméleti kérdés, nem egy degradáló vita. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!