Megérné elektromos motort vásárolni plussz akkumulátorral futárkodás céljából?
Most, hogy megnéztem az elektromos motorok paramétereit, a határozott válaszom az, hogy nem.
A legolcsóbb, 260 ezer ft-os motor a következőket tudja:
"Motor energiafogyasztás - kW·h/100km 2-3kW.h / 100km Max. sebesség - km/h 33km / h Max. hatótávolság - km ≥45km"
Nem is a fogyasztást nézem, hanem a sebességet és a távolságot: feleakkora sebességgel tudsz közlekedni, mint egy benzinmotoros futár (lassúság) és 45 km-t összesen. Tartalék aksival meg mondjuk 90 km-t. Hát, ez nem túl sok egy 8-12 órás műszakhoz képest.
Köszönöm a választ mindenkinek.
Én a super soco TC motort néztem ki magamnak, mert rohadt jól néz ki, tehát nem teljesen racionális döntés lenne. Részben munkára részben hobby célra. Az ára 950 000 FT ami nagyon sok, viszont 80km hatótáv. 2 akksi fér el a tankban, kivehető. plusz akksi 250 000Ft plusszban. így már 160km a hatótáv. Olvastam, hogy egy robogó km-költsége 35-45ft körülire jött ki futárcégnél.
Úgy számoltam, hogy egy akksi költsége 1000 ciklus élettartam mellett kb 5ft/km. villany költsége max 3ft/km.
Mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!