Ha egy HR-es emberrel összevesztünk/nézeteltérésünk volt, akkor más munkahelyeken is rosszabbodnak az esélyeim?
Dolgozik egy adott cégnél. Nyilván annál a cégnél, nekem már keveseb esélyem lesz.
Viszont, nyilván ismertségtől függ, hogy hová ér el a keze, viszont egy kisebb nézeteltérés után, más helyeken (egy teljesen más ágazatban) is romolhatnak az esélyeim? Leginkább attól tartok, hogy például valamilyen módon, pont azzal a HR-essel beszélget, illetve ismerőse, akihez én mennék, és pont szóba jön a nevem, és lebeszéli az adott embert, hogy felvegyen.
Ugyan oda biztos nem fognak felvenni azt garantáltan évekre elintézi.
De más cégeknél ugyan olyan esélyed van.
Inkább arra kell törekedni, hogy a régi munkahelyről ne úgy gyere el, hogy mindenkivel összeveszel a HR-en.
Mert én már jártam úgy, hogy az új munkahelyem felhívta a régit, hogy megkérdezzék milyen voltam a régi helyen. Az ottani HR-es meg elhordott mindennek aminek a fele se volt igaz. Végül meg tudtam győzni az új helyet, hogy adjanak esélyt de nem sokon múlt, hogy nem vesznek fel.
Ahhoz valami eszméletlen ordenáré módon kellene viselkedned, hogy híred menjen. Arról meg nem is beszélve, hogy biztos nem név szerint adnak tovább.
Ha meg is osztja a sztorit leszel a történetben a "barom, aki...", mint "Kovács Jóska, anyja neve: Szabó Erzsébet, született... stb stb, aki"
Az a tapasztalatom hogyha egy HResnek nagyobb ismeretségi köre is van, az felületes. Eléggé kicsi az a kör, akik tartják egymással a kapcsolatot és adnak egymás véleményére. Ilyenkor van az utánakérdezés - de ez meg 1 ágazaton belül tipikus.
Szóval nem görcsölnék ezen én se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!