A szakmunkások mekkora része gazdag?
A vallalkozo jol keres, a munkasok nem.
Mikor a vallalkozo elker 550et abbol napi kb 10-15ot fizet a munkasnak, attol fugg milyen jol dolgozik. De ezt te nem tudod, csak az 550es szamlat latod.
A 10-15 zsebbe megy es minimalberre vannak bejelentve 4 oraban.
En alkalmazott voltam Magyarorszagon, 10 orat dolgoztam annak idejen 650es oraberben es 6 oraban voltam bejelentve. Volt olyan hely is ahol 2013ban 500-t kerestem orankent 4 oraba bejelentve, kezdo festokent, a fonok meg uj autoval jart. Ha valamit bejefejztunk korabban pl 4 ora alatt akkor mentunk haza , 4 ora volt kifizetve es masnap uj haznal festettunk.
A bolti dolgozok jobban kerestek mint en mert 8 orajuk mindig megvolt es 8 oraba be is voltak jelentve.
Azota gondolom jobb a helyzet, szerintem olyan 1100 korul lehet az oraber de ketlem hogy a 8 oras bejelentes megvan.
Mindenki nem lehet vallalkozo mert akkor nem lennenek alkalmazottak es mindenki egyedul nyomna. Bizonyos dolgokhoz 2 ember kell legalabb es egy teljes haz festese is sokaig tartana 1 embernek.
43
Jól gondolod, van két ismerősöm is (egyik, darus építő iparban, másik mezőgazdaságban dolgozik, traktoros)
Mindegyik minimálbérre van bejelentve, számlára kapna 150 körül, a többi borítékban, a pénz 350-450, de nagyon sokat kell menni, sokszor hétvégén is.
Ez vidék (békés megye), nagyobb városokban nem tudom hogy megy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!