Alacsony végzettségű emberek miért szólják le a képzetteket?
Ezt, én sem igazán értem.
A fizikai dolgozók gyakran fújnak a szellemi dolgozókra.
Viszont, ha a fizikai munkás, ahogy magukat jellemzik, sok pénzt zsebelnek,imádják a munkájukat, akkor miért szólják le a diplomásokat?
Mégis csak az irigység lesz a kulcsszó.
Ugyanis, egy diplomás ugyanazt a pénzt egy kényelmes, nyáron hűtött, télen fűtött irodában keresi meg, netán otthonról.
Míg a fizikai dolgozó, hajnalban kelve, kitéve az időjárásnak, környezeti ártalmaknak.
Osztályellentét, Marx óta sokan sokat írtak róla, tudományos minőségben. Nem szégyen marxista írásokat olvasni, ha érdekel a téma.
Szerintem egyébként teljesen hibás nézet ezen a jövedelmi szinten, mert nagyságrendileg ugyan akkora vagyonuk van a fizikai munkásoknak, és az erodálódó értelmiségnek is, de alapvetően ebből fakad, ennek a különbségnek a történelmi hátteréből .
Mondjuk nagy általánosságban én pont a fordítottját tapasztalom: a Gyakori tele van olyan szöveggel, hogy az "alja munkát végző" eladó, takarító, gyári munkás, stb."
"Ennyi pénzért fel sem kelek"... és a többi...
*Ausztriába
mielőtt megkapom, hogy nincs 6 diplomám.
A képzetlen emberek általában nem látják be, hogy anélkül is lehet munkát végezni, hogy annak lenne kézzelfogható eredménye. Magyarán azt hiszik, hogy ha Béla a szalag mellett állva nem csavarja be azt a két csavart, ami az ő munkaállomásán a feladat, akkor nem lennének autók. Holott ha valaki nem tervezte volna meg az autót meg a szalagot, vagy nem építené a márkát különböző marketing eszközökkel, hogy legyen megrendelés, akkor Béla bizony csavargathatná a Béla a csavart a seggébe, mert nem lenne megtervezve, hogy hová kell, és nem lenne megremdelés, amit teljesítenek.
Ráadásul a marketinkes meg a mérnök is sokkal többet keres, mint Béla. Ez pedig őt frusztrálja, hiszen szerinte őt kellene megfizetni, mert "ő végzi az érdemi munkát".
#7-8 *Ausztriában 😉😂 ha már...
Egyébként nem kellene általánosítani, az sosem vezet jóra, tény, hogy itt az emberek szeritik szívni egymás vérét a legtöbb kérdés alatt, de az sem feltétlen jó. Hozzáteszem, azért programozó és programozó között is van különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!