Fizetésről érdeklődni interjú előtt?
Adott a kérdés.
Van munkahelyem, de csak 20 nap szabival.
Kevesebb fizetésért el sem mennék az interjúra sem..
Szóval telefonon szerintetek mostanában szabad a fizetésről kérdezni?
Nem hiszem hogy sokan válaszolnának telefonon a rákérdezésre, de persze nem tilos próbálkozni. Írjál az önéletrajzba vagy a kísérőlevélbe bérigényt, és akkor talán senki sem rabolja feleslegesen a másik idejét, mert látni fogják az elvárásaidat.
25 éves kor alatt, ha egyéb tényező nem áll fent (gyerek, fogyatékosság, földalatti vagy radioaktív környezet), akkor csak 20 nap szabadság jár, ha mást nem alkudsz ki magadnak.
Rosszul fogalmaztam.
20 napom van ugye, és nem szeretnék potyára elhasználni belőle egy olyan melóhelyre, ahol kevesebbet keresnék.
3 éve vagyok a melohelyemen, de költözés miatt lassacskán váltanom kell.
Én eleve csak úgy megyek interjúzni, ha tudom a bérsávot. Minek rabolnánk feleslegesen egymás idejét?
Megkérdezem a recruitert és 2 kimenetel van általában:
- megmondja a bérsávot
- megkérdezi a bérigényemet és megmondja, hogy bele fér-e a sávjukba
"Írjál az önéletrajzba vagy a kísérőlevélbe bérigényt, és akkor talán senki sem rabolja feleslegesen a másik idejét, mert látni fogják az elvárásaidat."
Dehogynem, a tavalyi évem arról szólt, hogy feleslegesen jártam interjúkra. Kérték a bérigényt a pályázathoz, amit aztán senki nem olvasott el. Interjún rákérdeztek, aztán kikerekedett szemekkel kitessékeltek az ajtón, amikor közöltem szóban is ugyanazt, amit már a pályázatomban leírtam. Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb 30 körüli vezető funkcionális analfabéta. Összeolvassa a betűket, számokat, de értelmezni már nem tudja. Legalább öt ilyen interjúm volt.
Kérdezőnek: van aki kifejezetten rossz néven veszi, ha a pénzről érdeklődik az ember, mintha nem abból élnénk. De van, aki válaszol. Szóval igen, próbálkozni lehet.
Jelentkezel és a telefonos előszűrésen jelzed a HR-esnek a bérigényed (általában rá is kérdeznek) és nem hagyod annyiban, hanem ott akkor rákérdezel, hogy ez a bérigény beleillik-e a profiljukba. Ha nem akkor megköszönöd a lehetőséget és agyő.
Nekem ez 10ből 9x működik.
Cége válogatja. Én megszoktam mondani telefonba, hogy mondjon egy kb-t hogy ők mekkora összegre gondolnak, mert nem akarok szabit kivenni több nap is és utazni 30-40 km-t interjúra.
Van ahol ilyenkor elmondják, hogy bruttó 350-400 ezer Ft a fizetés, van aki meg egyszerűen felháborodik azon, hogy telefonon megmerem kérdezni. De olyan is volt már, hogy mondta a csaj, hogy bruttó 250-et tudnak fizetni. Mondtam, hogy akkor köszönöm nem érdekel, nagyobb tapasztalatom van annál. Rá 1 napra meg felhívott, hogy kifizetik amit kérek ha interjún is szimpatikus leszek. Bruttó 370-et megadták de ott kb 1 évet voltam. Váltottam másik cégre ahol bruttó 420-at adtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!