Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi idő átlagban betanulni...

Mennyi idő átlagban betanulni egy új munkahelyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most fogok végezni az egyetemmel, következő félévben és 1 hónapja kezdtem el az első olyan munkahelyemen dolgozni, ami tényleg rendes állás, szakmához köthető és nem diákmunka, tulajdonképpen első pályakezdő munkámnak tekintem.

Rettentően boldog vagyok, viszont érzem azt a stresszt és nyomást, hogy nem olyan volumenű feladatokat kapok, mint pl. diákmunkában. Alapvetően jó felfogású embernek tartom magam (mérnök alapképzés, közgazdász mesteren vagyok), illetve önállónak is, de úgy érzem néha túl egyedül vagyok, nem tudom merre vagyok arccal, természetesen sokat kérdezek is, viszont néha már azt gondolom, hogy itt is átlendülök a lovon, és túlságosan életképtelennek sem szeretnék tűnni a sok kérdés miatt. 1 hónapja vagyok itt, de tökre azt érzem, hogy alig tanultam meg bármit is és egy-egy meetingen csak úgy pislogok, mint a hal a szatyorban és csak azon gondolkozok, hogy egyáltalán mennyi idő, mire megértem miről is beszélnek, illetve mennyi az a türelmi idő, hogy ezeket a dolgokat felfogjam.

Nem tudom érthetően írtam-e le a bennem lévő stressz és feszültség okát. Akik esetleg jártak hasonló cipőben, le tudják írni a tapasztalataikat, mi lett a vége? (akár pozitív, akár negatív sztori)

2021. jan. 13. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Arról nem igazán van szó, hogy milyen munkakör és mennyi mindenhez kell értened. Elég változó tud lenni, én munkahelyemen még mindig tudnak olyat mondani, ami új
2021. jan. 13. 17:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Cégtől, pozitól is függ. A három hónap mindenképp vízválasztó. De dolgoztam már olyan helyen is, ahol másfél év után is tudtak olyat mondani, hogy a fülem kettéállt.

Adj időt magadnak, bele fogsz jönni.

2021. jan. 13. 17:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztam szövettani laborba, oda egy év volt.
2021. jan. 13. 17:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Elég komplex, projektek koordinálásával foglalkozok, szóval van minden, mint a búcsúban. És igazából a legszomorúbb, hogy azt érzem: az egyetemen tanultakból szinte semmit sem tudok hasznosítani, a munkahelyen meg csak azt érzem, hogy "Jézusom, mit keresek én itt? Semmihez sem értek."

Nyilván igyekszem nem olyanokkal összehasonlítani magam, akik már 20 éve a szakmában vannak, de jelenleg a nyomást érzem, hogy vajon a tipik 3 hónap próbaidő alatt egyáltalán mennyire sikerül felszívnom magam.

2021. jan. 13. 17:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én vagyok (gazdasági terület) olyan két hét után már tudtam egyedül csinálni dolgokat sok kérdezéssel, de a mai napig kérdezek egy-két dolgot (3 éve vagyok ott)
2021. jan. 13. 17:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat amúgy! :)
2021. jan. 13. 17:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Amit érzel, az kb a reality shock. Majd elmúlik, gondolj arra, hogy ez normális, hiszen egy teljesen új világba csöppentél.
2021. jan. 13. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!