Hogyan lehet munkát szerezni?
Körübelül 2015 óta keresek munkát ami bejelentett. Hiába voltam állásinterjúkon vagy munkaügyi központban senki nem segített. Életerős srác vagyok és legutóbb amire beadtam a jelentkezésemet a DHL kézi rakodó volt ahová tényleg nem kell semmi. Kb. 3 hét után válaszoltak. Köszönjük, hogy Cégünk, mint potenciális munkahely iránt érdeklődött. "Beküldött pályázata alapján szakmai tapasztalatát és kvalitásait nagyon értékesnek találtuk, de sajnálattal közöljük, hogy ezúttal nem Önt választottuk."
Ilyen szövegeket már kaptam elég sok helyről így tehát rájöttem hogy az álláskeresés egyenlő a szerencsével ami felér egy lottósorsolással. Tehát ha nincs ismerősőm aki beprotezsál egy céghez akkor lehetetlen egy átlag embernek elhelyezkedni? Vagy kész adjam fel az életemet mert nincs munkám és semmittevés meg kikészít annyira hogy már begolyoztam rendesen tőle.
Ahogyan írtam, diákmunkát kaptam így nagyjából 10 éve. Akkor halvány fogalmam sem volt, hogyan kell munkát keresni, ezért bementem az első boltba és jelentkeztem helyben.
Azóta az összes munkámra a neten jelentkeztem/ott kerestek meg. Erről ennyit.
Én neten találtam munkát.
Lapozgattam egy helyi álláshirdetéseket gyűjtő facebook csoportot, küldtem emailbe önéletrajzot, hívtak interjúra, felvettek. Ennyi volt a nagy képlet.
"Az a baj hogy a gyári munkák 80%-a nem bejelentett"
Ez egész egyszerűen kamu, de nyilván te már csak tudod, mikor 5 év alatt alig dolgoztál valamit.
"és főként munközvetítő cégen keresztül dolgoznak a gyári betanított munkások."
Dolgoztam két olyan helyen is ahol munkaközvetítőkkel is toboroztak, de mindkét helyen kezdetektől saját dolgozó voltam, nem munkaközvetítőm keresztül kerültem oda. A munkaközvetítő le se vonhat tőled pénzt, törvény tiltja, ha megteszi mehetsz a bíróságra.
"Egyáltalán nem velem van a probléme mert rengetek ismerősőm aki velem egykorú vagy fiatal is vagy nem talál munkát vagy ismerős által helyezkedett el cégen belül."
Érdekes nekem meg szinte csak olyan ismerősöm van, aki dolgoznak. Egy kivétel, aki képtelen bármilyen munkahelyen megállni a helyét és mindig otthagyja. De az elmúlt 5 évbe neki is volt vagy 4-5 munkahelye. (általában 1-2 hétig míg nem dobbantott)
"Ha nekem van egy targoncás okjm mert az is megvan most végeztem 2 hónapja de nincs benne nyilván tapasztalaom akkor hogy értessem meg a cégekkel hogy dolgoznék benne és így is növekszik a tapasztalat majd de nem kellek mert félnek hogy majd leesik az áru vagy akármi."
Véletlenül pont van egy ismerősöm, aki régebben friss targoncás jogsival talált munkát raktárban.
"Akik ismerős által helyezkednek el azok is kezdők de kapnak egy-egy jó szót a nevükben és felvannak véve."
Ja persze, ne vetíts már, majd biztos csak azért vesznek fel valakit betanított munkára, mert valamelyik tróger azt mondja hogy "a haverom a jósi nagyon fasza gyerek őt vegyétek fel". Mert ez így működik. Na persze.
"Nem vagyok buta már minden módzszert kiprobáltam. Egy probléma van velem hogy nincs ismerősőm aki betudna tenni akárhová és probléma nincs velem."
Kamu, kamu, kamu.
Négy munkahelyből egyet ajánlott haver, csak nem ismertem a helyet, de oda is bármikor mehettem volna, mert amíg ott dolgoztam nem volt kb olyan hónap hogy ne vettek volna fel új ember a fluktuáció miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!