Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet munkát szerezni?

Hogyan lehet munkát szerezni?

Figyelt kérdés

Körübelül 2015 óta keresek munkát ami bejelentett. Hiába voltam állásinterjúkon vagy munkaügyi központban senki nem segített. Életerős srác vagyok és legutóbb amire beadtam a jelentkezésemet a DHL kézi rakodó volt ahová tényleg nem kell semmi. Kb. 3 hét után válaszoltak. Köszönjük, hogy Cégünk, mint potenciális munkahely iránt érdeklődött. "Beküldött pályázata alapján szakmai tapasztalatát és kvalitásait nagyon értékesnek találtuk, de sajnálattal közöljük, hogy ezúttal nem Önt választottuk."

Ilyen szövegeket már kaptam elég sok helyről így tehát rájöttem hogy az álláskeresés egyenlő a szerencsével ami felér egy lottósorsolással. Tehát ha nincs ismerősőm aki beprotezsál egy céghez akkor lehetetlen egy átlag embernek elhelyezkedni? Vagy kész adjam fel az életemet mert nincs munkám és semmittevés meg kikészít annyira hogy már begolyoztam rendesen tőle.

2021. jan. 12. 16:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%
Az internet rogyásig van álláshirdetésekkel. Álláshirdető oldalak, facebook csoportok stb... Ha te 5 év alatt nem találtál munkát akkor... hogy is mondjam, nem a tó a hülye ha a kacsa nem tud úszni.
2021. jan. 12. 16:58
 2/17 anonim ***** válasza:
33%
Ha pedig nem akarsz neten keresni, simán bemész egy boltba mondjuk és megkérdezed, hogy van-e felvétel. Én is így kaptam anno diákmunkát eladóként.
2021. jan. 12. 17:14
 3/17 A kérdező kommentje:
Már csináltam ilyeneket. Sőt konkrétan cégvezetőkre is írtam már de semmi. ÉS közben meg mennek az évek és egyre rosszabb. Régen mi volt a Kádár rendszerben? Mindenkinek kötelező volt dolgozni és mindenki dolgozott mindenkit felvettek. Most meg mi van? ha nem tdusz munkát csináljon az ember közmunkát havi 50 ezerért és ljen meg abból. Ez a borzasztó. Ha a szülők nem segítenek és nincs protekcióm sehova akkor hogyan dolgozzak? Netes keresésekből azért van elegem mert senki nem látja hogy egyáltalán megnlzik-e az önéletrajzokat viszont türelmem már annyira elfogyott mivel 6 év az 6 év hogy kész feladom az életet mert így nem akarok élni hoyg erre megy a fiatalságom hogy küldözgessek jobbra balra meg jofogáson ami meg teli van kamu munkákkal.
2021. jan. 12. 17:18
 4/17 anonim ***** válasza:
42%
Én pont hasonló helyzettel vagyok 4 éve vagyok közmunkás és ebből megélni nem lehet a másik munka ami lenne az meg 3 műszak meg minden szombat. Hosszú távon megszakadsz. Nézelődöm én is.
2021. jan. 12. 17:32
 5/17 anonim ***** válasza:
76%
Olyan nincs,hogy te öt éve kitartóan keresel de nem találsz munkát.Te egyvalamit keresel,kifogásokat,hogy miért nem vesznek fel sehova.Most van egy gazdasági visszaesés a vírus miatt,most nyilván nem lehet egyszerű munkát találni.De ember,ezt megelőzően tíz év konjunktúra volt,a döglött kutyán kívül mindenkit felvettek melózni mert olyan munkaerőhiány volt,hogy Ukrajnából buszoztatták át az embereket,és még így se volt elég soha.Olyan vagy mint azok a társkereső nők akik alapból kukáznak mindenkit aki nem filmsztár külsővel,hófehér Jaguárral és kastélytulajdonosként próbál ismerkedni,közben meg sírnak,hogy nem lehet találni egy normális férfit sem.Lehet akár felsőfokú végzettséged is,ha tényleg dolgozni akarsz akkor elmégy egy gyárba is a szalag mellé,aztán ha látják rajtad,hogy többre érdemes ember vagy akkor úgyis kiemelnek onnan és följebb léphetsz a ranglétrán egy jobb pozícióba.Idekint németben nulla nyelvtudással jöttek törökök munkára jelentkezni,az esélyt megkapták,volt amelyik meg is maradt,azóta is itt dolgoznak.Nem akartál te semmit az elmúlt öt évben csak a töködet vakarni odahaza mert úgy volt a kényelmes.
2021. jan. 12. 17:44
 6/17 anonim ***** válasza:
94%

Ahogyan írtam, diákmunkát kaptam így nagyjából 10 éve. Akkor halvány fogalmam sem volt, hogyan kell munkát keresni, ezért bementem az első boltba és jelentkeztem helyben.

Azóta az összes munkámra a neten jelentkeztem/ott kerestek meg. Erről ennyit.

2021. jan. 12. 17:45
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én neten találtam munkát.

Lapozgattam egy helyi álláshirdetéseket gyűjtő facebook csoportot, küldtem emailbe önéletrajzot, hívtak interjúra, felvettek. Ennyi volt a nagy képlet.

2021. jan. 12. 17:50
 8/17 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy a gyári munkák 80%-a nem bejelentett és főként munközvetítő cégen keresztül dolgoznak a gyári betanított munkások. Dolgoztam már én is munkaközvetítő által aki persze lenyúl egy csomó bért. Egyáltalán nem velem van a probléme mert rengetek ismerősőm aki velem egykorú vagy fiatal is vagy nem talál munkát vagy ismerős által helyezkedett el cégen belül. Nekem nem tuddtak munkát adni. Ha nekem van egy targoncás okjm mert az is megvan most végeztem 2 hónapja de nincs benne nyilván tapasztalaom akkor hogy értessem meg a cégekkel hogy dolgoznék benne és így is növekszik a tapasztalat majd de nem kellek mert félnek hogy majd leesik az áru vagy akármi. Akik ismerős által helyezkednek el azok is kezdők de kapnak egy-egy jó szót a nevükben és felvannak véve. Nem vagyok buta már minden módzszert kiprobáltam. Egy probléma van velem hogy nincs ismerősőm aki betudna tenni akárhová és probléma nincs velem.
2021. jan. 12. 17:55
 9/17 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló akkor akár privátban írd már le a cég nevét aztán megpályázom én is hátha.
2021. jan. 12. 17:56
 10/17 anonim ***** válasza:
96%

"Az a baj hogy a gyári munkák 80%-a nem bejelentett"

Ez egész egyszerűen kamu, de nyilván te már csak tudod, mikor 5 év alatt alig dolgoztál valamit.

"és főként munközvetítő cégen keresztül dolgoznak a gyári betanított munkások."

Dolgoztam két olyan helyen is ahol munkaközvetítőkkel is toboroztak, de mindkét helyen kezdetektől saját dolgozó voltam, nem munkaközvetítőm keresztül kerültem oda. A munkaközvetítő le se vonhat tőled pénzt, törvény tiltja, ha megteszi mehetsz a bíróságra.

"Egyáltalán nem velem van a probléme mert rengetek ismerősőm aki velem egykorú vagy fiatal is vagy nem talál munkát vagy ismerős által helyezkedett el cégen belül."

Érdekes nekem meg szinte csak olyan ismerősöm van, aki dolgoznak. Egy kivétel, aki képtelen bármilyen munkahelyen megállni a helyét és mindig otthagyja. De az elmúlt 5 évbe neki is volt vagy 4-5 munkahelye. (általában 1-2 hétig míg nem dobbantott)

"Ha nekem van egy targoncás okjm mert az is megvan most végeztem 2 hónapja de nincs benne nyilván tapasztalaom akkor hogy értessem meg a cégekkel hogy dolgoznék benne és így is növekszik a tapasztalat majd de nem kellek mert félnek hogy majd leesik az áru vagy akármi."

Véletlenül pont van egy ismerősöm, aki régebben friss targoncás jogsival talált munkát raktárban.

"Akik ismerős által helyezkednek el azok is kezdők de kapnak egy-egy jó szót a nevükben és felvannak véve."

Ja persze, ne vetíts már, majd biztos csak azért vesznek fel valakit betanított munkára, mert valamelyik tróger azt mondja hogy "a haverom a jósi nagyon fasza gyerek őt vegyétek fel". Mert ez így működik. Na persze.

"Nem vagyok buta már minden módzszert kiprobáltam. Egy probléma van velem hogy nincs ismerősőm aki betudna tenni akárhová és probléma nincs velem."

Kamu, kamu, kamu.

Négy munkahelyből egyet ajánlott haver, csak nem ismertem a helyet, de oda is bármikor mehettem volna, mert amíg ott dolgoztam nem volt kb olyan hónap hogy ne vettek volna fel új ember a fluktuáció miatt.

2021. jan. 12. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!