Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bicajos Net /wolt futárkodni...

Arktika kérdése:

Bicajos Net /wolt futárkodni lehetne feketén?

Figyelt kérdés
Nem adóznék, Bevállalom a büntetést és h vagyonokat fizetssek a dokiknak.
2021. jan. 10. 12:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Deohgyis. Egy katát fizetsz csak, azzal dolgozhatsz bármelyik cégnek, akár többnek is (úgy lenne a normális amúgy).
2021. jan. 10. 17:35
 12/18 anonim válasza:
Adószámmal szerződik mind2 cég, esélytelen!
2021. jan. 12. 00:40
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy tipikus magyarországi helyzet:

Kérdező nincs tisztában a szabályokkal, mert a magyar adórendszer olyan végtelenül túl van bonyolítva (még egy ilyen egyszerűnek szánt dolog is, mint a KATA) ezért inkább a feketézést választja. Mivel kevesebb esélye h feketézéssel megüti a bokáját, mint mondjuk fizeti rendesen az adót, de a 250 kitöltendő dokumentumból valahol elír valamit, aztán 5 év múlva kiszámláz a NAV (kamatos-kamattal együtt) egy 5 milliós számlát.

És ez miért van így? Azért hogy az egyszerű kisvállalkozót lehessen mivel szivatni (úgyis találnak valamit, nyuszika meg a sapka esete) a nagy halak viszont találjanak maguknak kiskapukat a szövevényes rendszerben.

Ha a KATA-t tényleg "kisadózóknak" szánták volna, mint a kérdező, akkor a használatának olyan egyszerűnek kéne lennie, mint mondjuk egy Netflix előfizetés.

10 sorban le lehetne írni a 10 szabályt (ha ennél több van, akkor az szándékos megkeverése a dolgoknak), egyébként meg beírod a neved, bankkártyaszámod, havonta levonja a pénzt, azt szevasz.

Ehelyett, már a konkrét adószám kikérése hetekbe telik, a NAVon két ügyintéző egymástól teljesen eltérő dolgokat mond, és 1-2 év alatt biztosan ütközöl legalább 3 olyan problémába, amire élő ember nem tudja a választ. Ja és kapod szépen a fizetési felszólítást, azokra a hónapokra amikor szüneteltetted a KATÁt... PErsze te járj utána hetekig h mi volt a rendszerükben a hiba, közben ők már a 3. felszólítással fenyegetnek.

Tehát annak ellenére, hogy azt javaslom a Kérdezőnek h ne feketézzen, hanem fizesse be az adót, mert nem olyan vészes az az 50e Ft, azt is mondom, h megértem azt is aki feketézik, mert ennek az államnak egyszerűen bűn adót fizetni. Mert azt az adót arra költik h még jobban megszivassanak.

2021. jan. 12. 19:21
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi telik hetekbe egy adószám igénylésben? Csak ma hármat csináltunk és mindhárom megjött kb másfél percen belül. Habár nagyrészt egyet kell értenem az általad írottakkal, azért elég durva sarkítások vannak benne.
2021. jan. 12. 22:18
 15/18 anonim ***** válasza:

#14: ha minden bolygó együttáll és a 23 fajta tákolmány E-Ügyfélkapu rendszerből minden működik, akkor másfél perc igen..

Ha meg valami hibás, vagy elírsz vmit, akkor kezdődik a végtelen szenvedés..

és te járj utána h mi a hiba..

De igazad van, az adószám igénylés tényleg megváltozott az elmúlt években, amit írtam, az jópár éves tapasztalat.

Lehet hogy ez már gördülékeny (mint írtam, ha épp minden jól működik) azért még mindig számtalan ügyintézés van, ami írtó bonyolult, vagy az abevjava kell hozzá, ami meg tényleg egy vicc.

2021. jan. 13. 18:13
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem nem kell mesélned, én ezzel foglalkozok, napi szinten órákat :)

Az elektronikus rendszerek egyébként egyre jobbak szerencsére. Kivéve azt a használhatatlan kaüt, ami akkor működik, amikor épp kedve van, meg a csodás online számla, adószámlekérdezés, stb.

Az abevjavát meg már nem kell sokáig elviselni, rövid határidőn belül ki fogják irtani a köztudatból.

2021. jan. 13. 18:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Wolthoz diákszövetkezeten keresztül is mehetsz.

Bár most szerintem nem nagyon van felvétel.

2021. jan. 18. 09:02
 18/18 anonim ***** válasza:
#15 jól látod, az elmúlt években megváltozott és tényleg gördülékenyen megy. És nyilván nem 30 éves tapasztalatot kell alapuk venni, hogy hú DOS-ban milyen bonyolult volt adószámot igényelni a taxisblokád idején. (Mivel mindenki idegesítően túloz itt, gondoltam én is idegesítek másokat egy kicsit.)
2021. jan. 18. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!