Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kell bedolgoznunk 4...

Miért kell bedolgoznunk 4 műszakban a 20 percet? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

4 műszakban dolgozunk, 8 órás munkaidőben és nem értjük miért kell 20 perccel tovább dolgoznunk.

A munkáltató az ebédidőre fogja, csakhogy nálunk akkor is folyamatosan mennek a gépek, felváltva eszünk, mert a gép nem állhat.

Azt mondják erre van jogszabály. Igaz ez, vagy csak megint félrevezetnek?

2010. aug. 13. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Én 3 műszakban vagyok, 8 órában és plusz fél óra kajaszünet, amit a munkáltató nem fizet, ezért a munkahelyen töltött idő 8 és fél óra. És az sem számít, hogy nem egyszerre megyünk ki. Tényleg megteheti,hogy így legyen, a jog engedi.
2010. aug. 13. 21:01
 2/8 anonim ***** válasza:
59%

szia!

én dolgoztamk 4 órában,de ott nem volt kajaidő.sztem a 4 órásoknak nem jár.

2010. aug. 13. 21:07
 3/8 anonim ***** válasza:

"117. § (1) E törvény alkalmazásában

a) munkaidő: a munkavégzésre előírt idő kezdetétől annak befejezéséig tartó időtartam, amibe be kell számítani a munkavégzéshez kapcsolódó előkészítő és befejező tevékenység időtartamát. Eltérő rendelkezés vagy megállapodás hiányában a munkaidőbe a munkaközi szünet időtartama (122. §) - a készenléti jellegű munkakör kivételével - nem számít be;"

"122. § Ha a beosztás szerinti napi munkaidő vagy a rendkívüli munkavégzés időtartama a hat órát meghaladja, valamint minden további három óra munkavégzés után a munkavállaló részére - a munkavégzés megszakításával - legalább húsz perc, legfeljebb egy óra munkaközi szünetet kell biztosítani, melyből legalább húsz percet egybefüggően kell kiadni. Amennyiben a napi munkaidő alatt a munkavállaló többször jogosult munkaközi szünetre, ezek együttes időtartama az egy órát nem haladhatja meg"

Forrás: Munkatörvény Könyve

[link]

2010. aug. 13. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Csak akkor jár kajaidő, ha 4 óránál többet dolgozol. Mivel a műszak közben mész enni (engednek enni) így a műszak után kell ledolgozni a 20 percet.

Pl.: 6-14 ig dolgozol. Tegyük fel,hogy elengednek 10 órakor enni, mivel nem fizetik ez mínusz 20 perc. Így a műszak nem 14 órakor, hanem 14:20kor fejeződik be, hogy meglegyen a 8 óra.

Még a diákmelónál is így megy :)

2010. aug. 13. 22:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
bocsi, nem 4 óránál kell többet, hanem min. 6 órát kell dolgozni
2010. aug. 13. 22:02
 6/8 anonim válasza:
100%
Érdekes, most én is 3műszakban dolgozom gyárban, de nálunk 40perc szünet van.(Kajaszünet 20perc, meg két 10perces) és beleszámít a 8órába. A gépek természetesen nálunk sem állnak, hanem leváltanak minket, és akkor mehetünk ki.
2010. aug. 13. 23:24
 7/8 anonim válasza:
100%
Akkor én szerencsés vagyok, mi nem dolgozzuk le, és a gépek állnak.
2010. aug. 13. 23:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Én egy hipermarketben vagyok pénztáros, nekünk sem számít bele a 30 perc szünet a munkaidőbe.Amúgy egyhuzamban 5 óra 40 percet lehet ledolgozni, utána jár a szünet.
2010. aug. 14. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!