Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet valaki gazdag?

Hogyan lehet valaki gazdag?

Figyelt kérdés
Tegyük fel valaki házat/lakást szeretne venni. Hogyan érheti ezt el? Mondjuk 20 millió az áhított otthon. Tegyük fel talál egy hosszú távú befektetést, amivel megtízszerezheti a vagyonát 10 év alatt (elég valószerűtlen). 2 milliót "beletol" mert azt okosan félrespórolgatta havonta. Vár 10 évet, öregszik. Lesz 20 milliója. Addigra az áhított lakás 40 millióba kerül. Ugyanott van, ahol a part szakad. Komolyan, hogyan lehet ÉRDEMBEN gyarapítani a vagyonodat?

2021. jan. 3. 19:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha netán vállalkozol, az is egy 10 év időtávon úgy néz ki, hogy két év kudarc, ami alatt jó esetben elsajátítod az alapokat, épp a szopások tanulságait hasznosítva. Aztán lesz valami, ami kezdi megtalálni a helyét, és talán a második öt év már tud rendes növekedéssel telni. Annyira nem irreális szcenárió a kezdeti betolt pénzhez képest leátlagolva 30% évest mutatni.
2021. jan. 4. 18:16
 22/28 anonim ***** válasza:
39%

Nagyon-nagyon sok, és borzasztó kemény munkával (legalább is legális úton, mert úgy, ha gázszerelő vagy és a miniszterelnök a barátod, nagyon könnyű).

Először is bármely kereseted 80-90 százalékát félre kell tenned. A meg spórolt pénzt okosan kell befektetni, hogy az hasznot húzzon, vagy megőrizze az értéket. Én eleinte ékszerekbe, antik tárgyakba fektettem, amelyeket később, miután az értékük megnőtt, drágábban eladtam. A profitot ismét be kell fektetni. Ameddig a dolog beindul, nehéz és oda kell figyelni. Később ingatlanok a fektettem (előbb kisebb garzonlakás, majd nagyobb panellakások, majd földterületek). Hozzátartozóik, hogy 'jókor kell lenni jó helyen' illetve 'akkor kell ütni a vasat, amikor forró'. Amikor felment az áruk az ingatlanok a legapróbb (néhány tizedes) csökkenésnél eladtam.

Sosem voltam közgazdász, hivatásos üzletember sem vagyok. Eredeti foglalkozásom asztalos volt, majd lett saját műhelyem. De kisebb-nagyobb üzletekkel hála Istennek kényelmes életét tudtam biztosítani a gyerekeimnek, családomnak és 35 éves koromban otthagytam a műhelyt, azóta kiadtam más asztalosoknak.

2021. jan. 12. 21:49
 23/28 anonim ***** válasza:
76%

"Először is bármely kereseted 80-90 százalékát félre kell tenned"

Na ez, amit Magyarországon átlag ember bátran elfelejthet, és ezt te sem gondolhattad komolyan. Mészáros és társai esetleg, de egy normál fizetésből esélytelen, sőt. Max havi egymilliónak tudod eltenni a 80-90%-át úgy, hogy maradjin élni 100-200 ezer ft. Ezt vagy írtad és a 0 nem kell a végére, vagy valamit nagyon benézhettél, de ez ebben a formában fizikai képtelenség mondhatni.

2021. jan. 12. 22:01
 24/28 anonim ***** válasza:
*elírtad
2021. jan. 12. 22:02
 25/28 anonim ***** válasza:
46%

23

Én nem mondtam, hogy eladói fizetésből vagy minimálbérből tegyen félre. Abból lehetetlen.

Azért írtam, hogy keményen kell dolgozni, minél több pénzt keresni, ha kell éjszakázni és spártai körülmények közt is talpon lenni... Sajnos kemény árat kell fizetni.

2021. jan. 12. 22:06
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja hát igen, bizonyos szint után minél többet félretesz, annál gazdagabb, csak ugye azt is el kell érni, hogy olyan fizetése legyen, amiből már szemmel látható összeget félre tud tenni, na ez a nehéz.
2021. jan. 12. 22:19
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
A 80-90%-os megtakarítási ráta életszerűtlen. Már az 50% is elég jónak számít, de a legtöbb embernek még a 10% is kihívás és a legtöbb esetben nem azért, mert annyira keveset keres, hanem mert elkölti baromságokra. Érdekes, amikor a jövedelmed további 10%-ával kellene növelni a megtakarítást, akkor mindenki sipákol, hogy miből, de amikor iPhone-ra kell hitelt felvenni, akkor "ugyan már, ennyit csak ki tudok majd fizetni".
2021. jan. 12. 22:30
 28/28 anonim ***** válasza:

27

Amúgy igen, elfelejtettem írni, hogy ez a százalék nem szabály. A szabály: minél többet spórol. Amennyit csak tudsz. A maximumot. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy csak a legszüksegsebbekre költs.

2021. jan. 12. 22:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!