Hogyan léphetnék ki szüleim befolyása alól,azaz lehetnék anyagilag független ha borzalmas a fizetésem?
Volt egy haverom aki elméletileg nagyon is versenyképes szakmát tanult, villanyszerelő, aztán elment alkalmazottnak vállalkozókhoz és a legtöbb fizetni nem akart rendesen "csak ha van munka" ha fizettek akkor sem jött ki a szerencsétlen jobban mint nettó 200 ezer az is teljesen feketén, de volt olyan hogy felét se adták oda neki mert nincs munka.....
Végül ezt megunva elment egy gyárba ahol megfizetik ugyan nettó 350, de a gyilkos müszakon dolgozik, 2 éjszaka 2 pihenés 2 nappal 2 pihenés.
Szóval jól hangzik ez a szakma dolog, de Magyarországon alkalmazottként melyiket is fizetik meg????
A vállalkozás sem olyan egyszerü dolog, általában van egy aranykezű mester annak nagyon sok a munkája és hatalmas a kapcsolati tőkéje, minden egyes városnak megvan a szakija és csak azt hajlandóak kihivni , hiába hónapos a várólista, a kezdőket a kutya nem keresi, vagy annyira kevesen hogy összeségében a kezdő vállalkozó szaki évekig minuszos és talán soha sem lesz felkapott, ebbe több ismerösöm bukott bele, tavaly egy klimaszerelő, hát nála az lett a megoldás hogy kiment Franciországba és ott sikeres tudott lenni, Magyarországon nem tudott megélni.
Nekem nagyon fontos a tapasztalatok hogy mit látok az életben körülöttem, tudom értékelni a pénzt és nem szivesen kockáztatok amelynek nagy eséllyel oda mert tudom kinkeserves spórolás megkeresni és megtartani.
A diploma sem garancia valóban, főleg azoknak nem ment jól akik kényszerből végeztek valamit, sokan annyit keresnek mint én.
Persze talán erre a rétegre tudom mondani hogy siker esélye nagyobb.
A legsikeresebb ismerösöm végzett BGF-en pár éve számvitelen ha jól emlékszem, és mostani fizuja 320 ezer nettó, multinál, ő a legsikeresebb, de mondja nem lát előrelépési lehetőséget, akik felette vannak nagyon tanult emberek és tulajdonképpen mást se csinál mint excelbe másol be pár adatot, kényelmes home office.
Aztán vannak a kódmajom réteg akik kitanultak gyorstalpalón vmit, ott a legsikeresebb miskolcon nettó 230 ezret keress.
Ha még ezeket az összegeket is nézem, rendben jobb ha bejön de igazából jelentősen nem változna az életem, jóval több kellene hogy kitudjak lépni hogy élni tudjak.
Hát én kódmajomként elkeresek 290 et és még ez kevés is. Igaz BSc -vel, de kezdőként (2+ év), nem megszakadva, home officeba van hogy csak 2-3 óra melóval, de még így is úgy meg vannak elégedve, hogy jött a fél milliós karácsonyi bónusz.
Exkolega haver autódidakta módon tanult, semmilyen papírral vették fel ide is, meg most vették fel máshova 500k bruttóval nagyobb céghez. Pár év és még jobban keres az bizti (nem ostoba, de messze nem egy Bíl Gétsz). Amúgy meg ott van pest is mint opció.
Szóval kvázi veszély nélkül ki lehet próbálni kódolgatni tanfolyam nélkül max nem jön be, ha bejön akkor meg egyenes út zsozsó landre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!