Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az hogy külföldön...

Miért van az hogy külföldön dolgozóknak kettös mércéjük van Magyarországgal szemben?

Figyelt kérdés

A képzetlen rétegnél tünt fel leginkább. Kiment mosogatni anno és rögtön jött a mese hogy kolbászból van a kerítés kint rengeteg pénzt megsporol stb. De amikor rákérdezek hogy is él akkor jön az hogy bezzeg Budapesten albérlet után már pénze se marad, de külföldön lehetséges, (6 munkással osztozik egy szobán mindenféle kulturából) vagy a másik hogy egy zsákkisvárosban bérel vmit... Azért Budapest albérlet nem ugyanaz ezekkel életszinvonalt tekintve.... De étkezés is munkahelyen megoldja, mivel nincs baráti társaság kint szórakozni se járt el sehova.

Szóval tulajdonképpen külföldön vegetálnak összezárva idegenekkel semmire se költve , de Magyarország már élhetetlen mert Budapest albérlet nem illetve minöségi étel drága míg ott megeszi a maradékot STB.. más elvárások kettös mérce

2020. dec. 22. 08:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyedülállók vagy élettársi kapcsolatban élők nem fogadhatnak örökbe. Sokra megyek a 800.000-mel, ha kamuházasságban kell élnem, hogy gyerekem legyen
2020. dec. 22. 11:33
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
Jah, és a miért kérdésre: meg kell valahogy indokolniuk maguknak, hogy jó döntést hoztak, amikor kimentek.
2020. dec. 22. 11:34
 13/20 anonim ***** válasza:
84%

Ezzel a jelenséggel én is találkoztam. Kimegy valaki Németországba mosogatni 1000 eurós fizetésért, azt hiszi, megcsinálta a szerencséjét, mert itthon ugyanezért a munkáért feleennyit kapna. Azt már nem számolja bele, hogy kint mennyit fizet a közlekedésért, étkezésért, esetleg egy korsó sörért.

De kint működik a szerénység: ott ő a bevándorló, tudja hol a helye a dolgok rendszerében és megelégszik a nyomorgással három afgánnal a külvárosban, itthon meg vannak igényei.

Kétségtelen, hogy a költségek levonása után minden esetben külföldön fog jobban keresni, de kérdés, megéri-e ilye áron (egész életedben másodrangú polgár leszel, nem lesznek igazi barátaid, aztán ha jön egy járvány, akkor hazaküldenek, mondván, hogy a szűkös állami ellátásnak nincs kapacitása idegenek ápolására).

2020. dec. 22. 12:55
 14/20 anonim ***** válasza:
45%
Fogynak a szavazók, hogy már itt is terjeszteni kell a narancsos igét? Biztos látod a faludból vagy a 8. emeleti panelból, hogy ki hogy nyomorog Londonban vagy épp Münchenben. Mindenki mosogat a szírekkel minimálbérért :-D Miközben otthon Vitya megteremti Európa legélhetőbb helyét, ahova tódulnak még a svájciak is, hogy elhagyják a romlott nyugatot.
2020. dec. 22. 13:25
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkét oldallal találkoztam már. Van aki mosogat "éhbérért" , más pedig IT-sként dolgozik és halálra keresi magát. "Aljamunkásnak" valóban nem éri meg kimenni, de burkolónak, villanyszerelőnek, orvosnak, mérnöknek, IT-snak stb. már annál inkább.
2020. dec. 22. 17:01
 16/20 anonim ***** válasza:
47%

Ízlések és pofonok, én itt Németország bármely "zsákkisvárosát" el nem cserélném Budapestre, egyszerűen gyönyörű főleg itt a Fekete-erdő környékén. Biztos van olyan ember akit itt leírtál de nem ez a jellemző, függetlenül attól, hogy én és az ismerőseim megcsináltuk a szerencsénket senki sem mondja, hogy kolbászból van a kerítés.

Én luxusautókat rakok össze napi 7.5 órában, legrosszabb adókategóriában nettó 780 000 ft-ért, amire rájön több ezer eurónyi nyaralási-karácsonyi pénz és egyéb bónusz. Nagylábon élek, mindent megveszek amit megkívánok az ára nem számít, így is havi legalább 1000 eurót félre tudok tenni. Jelenlegi árfolyamon 360 000 ft, csak amit félrerakok. 2.5 szobás, kertes albérletem van persze egyedül vagyok.

Most akkor mesélj, hogy milyen melók vannak otthon érettségivel amivel ennyit félre rakok és minőségi albérletben élek Budapesten?

Vezető programozó? mérnök? aha, oké.

2020. dec. 22. 18:20
 17/20 A kérdező kommentje:
Tehát gyári meló operátor vagy váltó müszakban ha jól értem?
2020. dec. 22. 18:33
 18/20 anonim ***** válasza:
66%

Írtad kérdező, hogy a diplomások nincsenek külföldre szorulva. Hát ez azért nem igaz. Diplomásként 2012-ben kerestem 275 ezer nettót, ami kb 800 euró volt akkor. Alig tudtam belőle a lakáshitelemet fizetni, félrerakni egyáltalán, egyedülállóként Budapesten.

Hollandiába költöztem, egyből 3500 euró lett a nettóm, ami 2018-ra 4700 lett. (IT területen) Közben kifizettem a magyar lakashitelem és vettem is egy másik lakást helyben. Azóta Kanadában élek egy 140 nm-es 3 hálószobás házban, 40 ezer dolláros autóval, 300 ezer dollárnyi megtakarítással. Ebből kb. semmit nem tudtam volna megtenni, ha ott maradok.

Amikor Hollandiába költöztem, nagyon magasnak éreztem a bérleti díjakat, így csak egy szobát vettem ki 750 euróért, egy német lakótárssal, ami kb háromszorosa volt a magyar lakashitelemnek. De! A maradék havi 2700 euróból nem csak nagyon jól meg is éltem, hanem rengeteget meg is tudtam takarítani, legalább havi 500-1000 eurót. Ez egy nagyon jó kompromisszum volt a "magyar jólétemért" cserébe, ahol egyedül éltem a kis garzonomban. Nem is tartott ám sokáig a kettős mérce állapot, a megtakarításomból hamar összegyűlt önrészre való és saját lakásban éltem, amíg el nem adtam és el nem költöztem.

2020. dec. 22. 20:10
 19/20 anonim ***** válasza:
37%
Akik otthon ülnek és Orbán vagy Gyurcsány mellszobrát csókolgatják a panelkonyhában el se tudják képzelni, hogy pl egy félmilliós lélekszámú német nagyvárosban, nem gettós részen annyiért kapni egy 2 szobás lakást, mint otthon valamelyik nyugati faluban, vagy egy leprább pesti kerületben. Legyen az Győr, Szombathely vagy Sopron, Pesten Újpest, Kőbánya, stb. Csak épp nem mindegy, hogy szakmunkásként havi 200 ezerért kihajtja a szittya magyar vállakozó, hogy legyen még egy Lamborghini a garázsban, vagy egy újabb hajó a balatoni kikötőben, vagy kapsz havi 2500 euro nettót heti 38-40 órára. Egészségügy, oktatás, minden nagyságrendekkel jobb, ha kórházba kerülsz az nem egy halálgyár lesz, hanem egy jól felszerelt intézmény, jól megfizetett orvosokkal, nővérekkel. Folytathatnám a sort, de nem érdemes.
2020. dec. 22. 20:49
 20/20 anonim ***** válasza:
72%
Az nem fordult meg valaki fejében, hogy nem csak a pénz a motiváció egy külföldre költözésnél? Éppen az értelmiségi réteg az, aki szintén elhúz. Tanultam külföldön is, én is tervezem, hogy elmegyek. Nem csak a pénzről van szó, hanem a mentalitásról, életszínvonalról, minőségről. Egyrészt értelmiség, tanultság, világlátás szempontjából Németország fényévekre van Magyarországtól, itt olyan rasszisták az emberek mint máshol soha. A baráti társaságom nagy része nem is magyar hanem külföldi... Megértem azokat, akik életükben nem éltek külföldön, hogy Magyarországot istenítik de aki élt Ny-Európában sírva jön haza mikor haza kell... Nem mindent lehet pénzben mérni, a magyar mentalitást meg műveltségi szintet egyszerűen nem lehet kicserélni ha ide tonnára döntenék a pénzt akkor sem...
2020. dec. 23. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!