Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az hogy külföldön...

Miért van az hogy külföldön dolgozóknak kettös mércéjük van Magyarországgal szemben?

Figyelt kérdés

A képzetlen rétegnél tünt fel leginkább. Kiment mosogatni anno és rögtön jött a mese hogy kolbászból van a kerítés kint rengeteg pénzt megsporol stb. De amikor rákérdezek hogy is él akkor jön az hogy bezzeg Budapesten albérlet után már pénze se marad, de külföldön lehetséges, (6 munkással osztozik egy szobán mindenféle kulturából) vagy a másik hogy egy zsákkisvárosban bérel vmit... Azért Budapest albérlet nem ugyanaz ezekkel életszinvonalt tekintve.... De étkezés is munkahelyen megoldja, mivel nincs baráti társaság kint szórakozni se járt el sehova.

Szóval tulajdonképpen külföldön vegetálnak összezárva idegenekkel semmire se költve , de Magyarország már élhetetlen mert Budapest albérlet nem illetve minöségi étel drága míg ott megeszi a maradékot STB.. más elvárások kettös mérce

2020. dec. 22. 08:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
64%

Unokatesóm kint van Németországban, nem a szakmájában helyezkedett el hanem takarít ilyesmi. Nettó 1100 EUR-t kap - a szállás és napi 1x munkahelyi étkezés költségét levonják a fizujából - és veri a mellét, hogy milyen jól él. Az biztos, hogy nem szűkölködik de szórakozni vagy étterembe nem járt már a korona előtt sem, baráti társasága nincs, csak 1-2 haver a munkahelyen. Törökökkel, románokkal, lengyelekkel dolgozik együtt. Bár ő egyedül van a szobájában, van olyan kolléga akik ketten vannak.

Igaz, ő havi 400-500 eurot simán félre tud tenni, de 100-200 euronyi forintot itthon is félre tudna rakni (még albérlet mellet, szórakozva és étterembe járva is, ha a szakmájában dolgozna), most azért a néhány tízezerért nem érdemes kimenni. Mégis csak itthon lenne barátok, család közelében, saját anyanyelvén beszélne és nem csicska munkát végezne.

2020. dec. 22. 08:35
 2/20 A kérdező kommentje:
Ezt látom én is ha hasonlóan él itt valaki mint külföldön(semmi szociális élet) akkor nem sok különbség van a megtakarításban.
2020. dec. 22. 08:49
 3/20 anonim ***** válasza:
70%

Arra mondjuk nem gondoltál, hogy nálatok is ott a probléma, hogy csak azokat veszitek figyelembe, aki mosogatni/takarítani/dokkmunkásnak/stb. jön ki?

Esetleg nem csak az ő véleményüket kéne nézni, és máris kevesebb "kettős mércével" találkoznál.

Csak azért, mert a Te természetes közeged olyan emberekből áll, akik külföldön csak takarításra/mosogatásra alkalmasok, NE húzd rá az ő gondolkodásmódjukat az olyanokra, mint én!

Nekem mióta idekint dolgozom, lett saját lakásom (egyedül, hitel nélkül) bár már előtte is egyedül éltem, autóm (szintén hitel nélkül), mindig is rendesen étkeztem (bár napi 1x itt is biztosítanak ételt), a fizetésem legalább felét elköltöm, de így is több százezer forintnak megfelelő összeget rakok el havonta.

K. N.

2020. dec. 22. 09:12
 4/20 A kérdező kommentje:

3-as

A diplomások nagyrésze nincs külföldre szorulva ezért nem tudok példát mondani,amennyivel többet kapnak anyival drágább az azonos életszinvonal

2020. dec. 22. 09:19
 5/20 anonim ***** válasza:
72%

#3:

Minek kevered ide a diplomát? Munkavégzésről volt szó, nem tanulmányi eredményekről.

Papírként nekem is csak érettségim van, viszont itt külföldön ez pont nem számít, ha van kellő tudásod, hozzáértésed, és be tudsz illeszkedni a helyi közegbe.

Életszínvonalra pedig...

A jelenlegi munkámat Magyarországon nem is végezhetném, mert nincsen megfelelő végzettségem, de még ha meg is szereztem volna, éhbérért lennék megszivatva rendesen.

Itt viszont nagyon is jól élek, ahogyan a #3-ban leírtam, saját lakással a főváros egyik legjobb részén, újonnan vásárolt (most már 2 éves) autóval, magas fizetéssel, kevés munkaórával. Valamint nem utolsó sorban: boldog életvitellel.

K. N.

2020. dec. 22. 09:36
 6/20 anonim ***** válasza:
66%
Én takarítani voltam Angliában. Eredetileg azért, hogy legyen letelepedési engedélyem, és ingyen járhassak mesterre egyetemen ami ugye a Brexit után nem lehetséges. Csicskamunkát végeztem, de borzalmasan éreztem magam itthon hogy haza kellett jönnöm. Ilyen visszahúzó és rosszindulatú népet, mint a magyar, keveset láttam. Ezerszer inkább az angolok modoroskodása.
2020. dec. 22. 09:40
 7/20 anonim ***** válasza:
54%
A másik, hogy nem számít, hogy mennyit keresel itthon, melegek már nem fogadhatnak örökbe.
2020. dec. 22. 09:57
 8/20 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem teljesen létező jelenség, amit a kérdező leír. Én olyan formában szoktam vele találkozni, hogy külföldön dolgozó magyar hazalátogat és mindenkit meghív egy körre, mondván, hogy egy óra alatt megkeresi ezt a pénzt. Meg veri a mellét, hogy már pár milliót félrerakott. Aztán mikor megkérdezem, hogy pontosan mennyit keres, kiderül, hogy kb ugyanannyit, de inkább kevesebbet, mint én itthon. És akkor könnyen kilogikázható, hogy marhára nem ugyanaz az életszínvonalunk. Ha nem is munkásszállón laknak, de szobát bérelnek (ennek az árát hasonlítják egy pesti lakás albérleti díjához), nekünk meg kétszintes saját lakásunk van Pesten (9m hitellel); évente kétszer-háromszor járunk családostul külföldre nyaralni, új autónk van; míg ők 10 éves vackokkal járnak, legfeljebb a fostos angol tengerpartra.

Nem állítom, hogy mindenki ilyen/ így él, csak hogy a többség nincs sokkal előrébb, mint itthon lenne.

2020. dec. 22. 11:23
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
És ha valaki Angliában akar élni? Nem azért mert otthon nem tud megélni, hanem mert azt akarja. Mert mondjuk szeretne gyereket, de itthon ellehetetlenítették neki. És mellette mondjuk fenntart itthon egy lakást amit kiad
2020. dec. 22. 11:28
 10/20 A kérdező kommentje:

Itthon a gyerek lehetetlen?

Agyon van pénzelve a gyerekgyártás sehol a világon nincs annyira mint itt.

A papír nélkül felvesznek sem pozitiv tehát akkor pofára megy

2020. dec. 22. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!