Mikor, mennyi volt az első fizetésed, mire költötted?
2014. december eleje, 124450. Hónapok óta szerencsejáték-függő voltam, 30 ezer ment játékra, amiből az első héten csináltam 210 ezret, amit elbuktam, majd utána még ment 50 ezer, tehát a fizetésből 80 ezer kuka. Talán még egy 10-es szintén, erre pontosan nem emlékszem, emellett 20 ezer lakástakarék zárás, BKV-bérlet 9500, tehát alig maradt pénzem, kölcsön kellett kérnem. Karácsonyra mehettem haza vidékre (vonatjegy, lehet az is a kölcsönből, ki tudja), így költenem se kellett ételre, megúsztam az utolsó 10 napot.
Évekig olvastam, hogy első fizetést erre költöttem, ennyi volt, s mire velem megtörtént, semmi extra, sőt, talán jobb, ha meg se kaptam volna. Nem az én sztorim a lényeg, ettől függetlenül írjátok, hogyan volt.
1986. év -> 2.700 forint.
Egy magassarkú cipőt vettem belőle 420 forintért.
2013. diákmunka: nettó 90.000 -> eltettem, szerintem egy részét nyaralásra költöttem.
2018. első normális munkahely: nettó 135.000 -> albérletre, ételre stb. Ami extra, hogy vettem belőle egy órát a munkámhoz, az azóta is meg van.
2015-ben kezdtem dolgozni. 180 ezer volt a fizetésem. Egyrészt az addigi semmihez képest hatalmas összeg volt, másrészt még így is jóval kevesebbet kaptam a többi ott dolgozónál. Igazából sok extrára nem költöttem.
Másik cégemnél 200 volt amit próbaidő után emeltek 300 ezerre. Ez már olyan "kellemes" összeg volt. Igazából itt engedtem meg magamnak egy jobb kerékpárt és egy új akkori "csúcs" telefont. Meg úgy általánosságban nőtt az életszínvonalam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!