Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbaidő alatt felmondás?

Próbaidő alatt felmondás?

Figyelt kérdés

Január 4-én hétfőn szeretnék felmondani. Előtte pár nappal ezt a főnököm tudtára fogom adni. Próbaidőm január végén telne le.

Mi a rendes módja ennek? Kell felmondási papírt írni? Vagy elég szóban közölni próba idő miatt?

Ha írásba kell ezt adni, akkor mit kell tartalmaznia ennek az irománynak?

2020. dec. 16. 19:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Odamesz a fonokhoz es azt mondod, hogy 'holnaptol nem jovok' ... meg megkerdezheted, hogy a 'papirjaimat mikorra rakjak ossze?' ... es ezzel angolosan tavozhatsz :)
2020. dec. 16. 21:43
 2/14 anonim ***** válasza:
Jobb írásban.
2020. dec. 17. 01:26
 3/14 anonim ***** válasza:
Írásban kell hivatalosan és próbaidő alatt nincs felmondási idő sem, így bármikor indoklás nélkül eljöhetsz.
2020. dec. 17. 09:16
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Van esetleg erre minta nyomtatvány? Kimondottan próbaidő alatt történő felmondásra?

Sajnos nem jött be a hely. A munka körülmények illetve a munkavégzés jellege sem az amit ígértek.

2020. dec. 17. 09:30
 5/14 anonim ***** válasza:

Irsz egy ures a4es lap tetejére egy Felmondas szot.

Aztan ha nagyon preciz akarsz lenni, akkor leirod hogy Alulirott xy ekkori datummal felmondok. Majd alairod alul es kesz.

Esetleg a beazonosithatosag kedveert a neved utan adatokat irhatsz, pl szul datum, hely stb. Ha mondjuk tobb Kiss Laszlo dolgozna ugyanannal a cegnel..

2020. dec. 17. 14:50
 6/14 A kérdező kommentje:

Szuper, köszönöm.

Ha mondjuk január 10-én mondok fel, akkor értelemszerűen ezt a dátumot irom a papírra.

Eleg csak a felmondás? Vagy azonnali felmondás szerepeljen a lap tetején? Gondolom indoklást nem kell írnom próbaidő alatt.

2020. dec. 17. 15:30
 7/14 anonim ***** válasza:
Eleg csak a felmondas. Ha 10.et irsz a datumhoz akkor 10.en szunik meg a munkaviszonyod. Vagyis 9.en meg dolgozol, 10.en mar nem.
2020. dec. 17. 15:37
 8/14 A kérdező kommentje:

Január 4-én szeretnék felmondani. Így a januári 4 napomat ki kell hogy fizessék?

Illetve milyen papírokat kell, hogy adjon? (Kiskönyv stb...)

2020. dec. 17. 16:04
 9/14 anonim ***** válasza:

Mar miert fizetnek ki a januari hetvegeket.. 1.re jar penz, mert az unnep nap, 2.es 3.a hetvege. 4.en felmondasz es nem dolgozol.

1napi bered jar.

2020. dec. 17. 16:26
 10/14 A kérdező kommentje:
Értem. Azért gondoltam a 4 napot, mivel fix béres vagyok nem órabéres. Ha 19, de ha 22 munkanapot dolgozom 1 hónapba, akkor is ugyanannyi a bérem.
2020. dec. 17. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!