Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon miért ennyire...

Magyarországon miért ennyire méltatlan a munkanélküli ellátás?

Figyelt kérdés

A legnagyobb baj vele,hogy nagyon kiszolgáltatja a munkavállalókat a munkáltatóknak.

Sokakat rákényszerít, hogy vicces összegekért dolgozzanak, gyakran nem a kvalifikációjuknak, tudásuknak megfelelően, ugyanis kevés idő van az álláskeresésre.

A feltételei jók, ugyanis emiatt nehéz a visszaélés vele.

Viszont, az összege és az ideje elég rosszul van kialakítva.

90 napig jár eleve és a maximális összege mindössze 120 ezer forint.

Persze, privát biztosításokkal feljebb lehet tornászni.Viszont regisztrált munkanélküli státusz kell hozzá.Ezzel csak az a baj,hogy hamar elakarnak közmunkásnak zavarni, ha nemet mondasz, meg megszüntetik a regisztrált álláskereső viszonyt.Pedig a regisztrált álláskereső viszony semmibe nem kerül nekik.

Én logisztika területen dolgoztam, van diplomám, beszélek 2 idegen nyelven folyékonyan.Ha nem lenne a vírus, 1 hónap alatt találnék más állást.

Viszont, most az ellátási lánc területek nem igazán mennek úgy, ahogy előtte.Emiatt 3 hónapig biztos eltart, mire állást találok.

Egy másik baj,hogy most válság idejére sem módosítottak a munkanélküli ellátáson.Amikor csúcson van a gazdaság oké elmegy ez a kissé embertelen rendszer, de most válságos időkben illene módosítani rajta.

Kitolni az idejét minimum 6 hónapra, emelni az összeget.

2020. dec. 6. 15:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
15%
Köszi, én nem akarom eltartani az adómmal a munkakerülőket. Így szerintem egyáltalán nem méltatlan.
2020. dec. 6. 17:03
 12/23 anonim ***** válasza:
18%
Mert menőbb Amerikában, Mexikóban, Venezuelában stadionokat építeni helyette!
2020. dec. 6. 17:03
 13/23 anonim ***** válasza:
49%

Igazad van. Én is diplomás vagyok, és szülés után nem vettek vissza. 1 évig voltam munkanélküli. Voltam ugyan állásinterjúkon, de a 2 óvodás gyerek egyáltalán nem tetszett senkinek. Viszont nem azért tanult az ember, hogy diplomával elmenjen takarítónőnek. Ha ezt írod be az önéletrajzodba gyakorlatilag a büdös életben nem lesz többet a szakmádba vágó munkahelyed.

Viszont nincs pénze az államnak, ennyit fizet, aztán kész. Ezért kell félretenni.

2020. dec. 6. 17:18
 14/23 anonim ***** válasza:
30%
Kötelező minden munkahelyet beírni az önéletrajzodba?
2020. dec. 6. 17:21
 15/23 anonim ***** válasza:
53%

azért ennyire méltatlan mert SZÉGYEN amit a kormány művel.

Ezzel mutatja a magyar kormány h MÉLTATLANNÁ VÁLT a vezetésre.

Nagy fideszes voltam de "elkurvult" a vezetésben. Sajnálom , szégyen ez az egész és igazságtlan is egyben.

2020. dec. 6. 17:39
 16/23 A kérdező kommentje:

Kedves 14,

igen, kötelező.

Úgyis kiderül, ha valaki hazudik.Például úgy,hogy az előző hely papírjait vinni kell az új helyre.

2020. dec. 6. 18:53
 17/23 anonim ***** válasza:
61%

"Kedves 14,

igen, kötelező.

Úgyis kiderül, ha valaki hazudik.Például úgy,hogy az előző hely papírjait vinni kell az új helyre."

Mondhatsz bármit, nem nézik. Arra van a próbaidő, hogy kiderüljön, ha alkalmatlan vagy. Ez a pénzről szól, ha megfelelően termelsz, nem azt fogják nézni, hogy előtte mit csináltál.

2020. dec. 6. 19:01
 18/23 anonim ***** válasza:
37%

11es kis liba sosem tudod mikor leszel te Munkanélkuli avagy mikor mész csődbe.

De nem te bízol a szakmádban munkádban, az ilyenek mint te fognak a legnagyobbat esni és lesznek leghamarabb öngyilkosak mert amiben bíztak annak annyi.

Nem tudod soha mikor jön el a te sorod, a te időd, és akkor nem bőlcselkedhetsz h a te adódból vagy más adójából blabla.

Amikor te vagy szarban akkor beszélj,és játszd a nagy fiut most könnyű a magas lóról károgni.

2020. dec. 6. 20:18
 19/23 anonim ***** válasza:

Az hogy valoban semmit nem csináltál az mivel jobb mintha nem írodbe hogy segédmunkás voltál? Amúgy ezt seholse fogják ellenörizni. Föleg nem interjú elött.

Ha nem tetszik a közmunka, akkor lehet készülni ilyen helyzetre. Pont az a lényege hogy ne játszák azt hogy mellette feketén dolgozik.

Amúgy mértnem adó csökkentésért hisztiztek?

2020. dec. 7. 01:46
 20/23 anonim ***** válasza:
70%
Megmondta a kormányunk, hogy munka alapú társadalom van! Kérdezd azt a 2 millió embert aki rájuk szavazott. Avval én sem értek egyet, hogy vki évekig segélyen éljen de ez a mostani rendszer sem teljesen oké. Európában ez a legrövidebb munkanélküli, sőt még még a kapitalizmus őshazájában is hosszabb jár az államok többségében. Nekem avval sincs bajom ha 3x100 ezer Ft után elengedi a kezem az állam, de akkor cserébe ne szedjen be ezért adót tőlem. Az ÁFA-t is beleértve az egyik legnagyobb adókulcs itthon van Európában. Csak tudnám, hogy mire költik ezt a pénzt.
2020. dec. 7. 06:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!