Magyarországon miért ennyire méltatlan a munkanélküli ellátás?
A legnagyobb baj vele,hogy nagyon kiszolgáltatja a munkavállalókat a munkáltatóknak.
Sokakat rákényszerít, hogy vicces összegekért dolgozzanak, gyakran nem a kvalifikációjuknak, tudásuknak megfelelően, ugyanis kevés idő van az álláskeresésre.
A feltételei jók, ugyanis emiatt nehéz a visszaélés vele.
Viszont, az összege és az ideje elég rosszul van kialakítva.
90 napig jár eleve és a maximális összege mindössze 120 ezer forint.
Persze, privát biztosításokkal feljebb lehet tornászni.Viszont regisztrált munkanélküli státusz kell hozzá.Ezzel csak az a baj,hogy hamar elakarnak közmunkásnak zavarni, ha nemet mondasz, meg megszüntetik a regisztrált álláskereső viszonyt.Pedig a regisztrált álláskereső viszony semmibe nem kerül nekik.
Én logisztika területen dolgoztam, van diplomám, beszélek 2 idegen nyelven folyékonyan.Ha nem lenne a vírus, 1 hónap alatt találnék más állást.
Viszont, most az ellátási lánc területek nem igazán mennek úgy, ahogy előtte.Emiatt 3 hónapig biztos eltart, mire állást találok.
Egy másik baj,hogy most válság idejére sem módosítottak a munkanélküli ellátáson.Amikor csúcson van a gazdaság oké elmegy ez a kissé embertelen rendszer, de most válságos időkben illene módosítani rajta.
Kitolni az idejét minimum 6 hónapra, emelni az összeget.
Igazad van. Én is diplomás vagyok, és szülés után nem vettek vissza. 1 évig voltam munkanélküli. Voltam ugyan állásinterjúkon, de a 2 óvodás gyerek egyáltalán nem tetszett senkinek. Viszont nem azért tanult az ember, hogy diplomával elmenjen takarítónőnek. Ha ezt írod be az önéletrajzodba gyakorlatilag a büdös életben nem lesz többet a szakmádba vágó munkahelyed.
Viszont nincs pénze az államnak, ennyit fizet, aztán kész. Ezért kell félretenni.
azért ennyire méltatlan mert SZÉGYEN amit a kormány művel.
Ezzel mutatja a magyar kormány h MÉLTATLANNÁ VÁLT a vezetésre.
Nagy fideszes voltam de "elkurvult" a vezetésben. Sajnálom , szégyen ez az egész és igazságtlan is egyben.
Kedves 14,
igen, kötelező.
Úgyis kiderül, ha valaki hazudik.Például úgy,hogy az előző hely papírjait vinni kell az új helyre.
"Kedves 14,
igen, kötelező.
Úgyis kiderül, ha valaki hazudik.Például úgy,hogy az előző hely papírjait vinni kell az új helyre."
Mondhatsz bármit, nem nézik. Arra van a próbaidő, hogy kiderüljön, ha alkalmatlan vagy. Ez a pénzről szól, ha megfelelően termelsz, nem azt fogják nézni, hogy előtte mit csináltál.
11es kis liba sosem tudod mikor leszel te Munkanélkuli avagy mikor mész csődbe.
De nem te bízol a szakmádban munkádban, az ilyenek mint te fognak a legnagyobbat esni és lesznek leghamarabb öngyilkosak mert amiben bíztak annak annyi.
Nem tudod soha mikor jön el a te sorod, a te időd, és akkor nem bőlcselkedhetsz h a te adódból vagy más adójából blabla.
Amikor te vagy szarban akkor beszélj,és játszd a nagy fiut most könnyű a magas lóról károgni.
Az hogy valoban semmit nem csináltál az mivel jobb mintha nem írodbe hogy segédmunkás voltál? Amúgy ezt seholse fogják ellenörizni. Föleg nem interjú elött.
Ha nem tetszik a közmunka, akkor lehet készülni ilyen helyzetre. Pont az a lényege hogy ne játszák azt hogy mellette feketén dolgozik.
Amúgy mértnem adó csökkentésért hisztiztek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!