Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon miért ennyire...

Magyarországon miért ennyire méltatlan a munkanélküli ellátás?

Figyelt kérdés

A legnagyobb baj vele,hogy nagyon kiszolgáltatja a munkavállalókat a munkáltatóknak.

Sokakat rákényszerít, hogy vicces összegekért dolgozzanak, gyakran nem a kvalifikációjuknak, tudásuknak megfelelően, ugyanis kevés idő van az álláskeresésre.

A feltételei jók, ugyanis emiatt nehéz a visszaélés vele.

Viszont, az összege és az ideje elég rosszul van kialakítva.

90 napig jár eleve és a maximális összege mindössze 120 ezer forint.

Persze, privát biztosításokkal feljebb lehet tornászni.Viszont regisztrált munkanélküli státusz kell hozzá.Ezzel csak az a baj,hogy hamar elakarnak közmunkásnak zavarni, ha nemet mondasz, meg megszüntetik a regisztrált álláskereső viszonyt.Pedig a regisztrált álláskereső viszony semmibe nem kerül nekik.

Én logisztika területen dolgoztam, van diplomám, beszélek 2 idegen nyelven folyékonyan.Ha nem lenne a vírus, 1 hónap alatt találnék más állást.

Viszont, most az ellátási lánc területek nem igazán mennek úgy, ahogy előtte.Emiatt 3 hónapig biztos eltart, mire állást találok.

Egy másik baj,hogy most válság idejére sem módosítottak a munkanélküli ellátáson.Amikor csúcson van a gazdaság oké elmegy ez a kissé embertelen rendszer, de most válságos időkben illene módosítani rajta.

Kitolni az idejét minimum 6 hónapra, emelni az összeget.

2020. dec. 6. 15:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
45%
Addig menj el más területre dolgozni. Sok helyre keresnek árufeltöltőt.
2020. dec. 6. 15:30
 2/23 A kérdező kommentje:

Kedves 1,

nem igazán szeretik a cégek azt, ha "foltok" keletkeznek az önéletrajzban.

Egy komoly, komplex munkakörben dolgoztam.

2020. dec. 6. 15:35
 3/23 anonim ***** válasza:
70%

Ez politikai kérdés:

Kitalálták ezt a remek posztkomcsi szlogent, hogy "munka alapú társadalom" (irónia magasfoka, mondja ezt egy olyan miniszternelnök, akinek 0 azaz nulla nap polgári munkaviszonya van). Ezzel 3 legyet ütöttek egy csapásra:

- Az állam nem költ a munkanélküliek támogatására szinte semmit

- A közmunkaprogram tökéletesen ellehetetleníti a munkába való reintegrációt + bonuszként a fideszes vezetésű intézmények nagyon nagyon olcsón találnak munkaerőt ( vidéken rabszolgát )

- És a legszebb az egészben, hogy a "munkanélküliséget" többé nem méri a KSH, csak a regisztrált álláskeresőket. És kiriportálják, hogy SOHA NEM VOLT ILYEN ALACSONY a regisztrált munkakeresők száma és a reformok működnek, mert mindenki dolgozik.

Ez így kerek? :)

2020. dec. 6. 15:44
 4/23 anonim ***** válasza:
22%
Aha, szóval azt várnod hogy hónapokig vagy akár évekig is lumpolhass az állam pénzén, mert büdös a munka, és csak olyat vállalsz el ami neked tetszik. Zseniális meglátás.
2020. dec. 6. 16:01
 5/23 anonim ***** válasza:
68%

Nem, azt várja, hogy amíg újra a szakmájában el tud helyezkedni addig ne kelljen se éhen halnia se beállni árkot pucolni. 3 általánost végzett kolompar antonioval közmunkások közé.

A közmunka mo szégyene és teljesen ellehetetleníti a reintegráciot a munka világába...

2020. dec. 6. 16:07
 6/23 anonim ***** válasza:
77%

pont a visszaélések miatt szigorították be ennyire. :( Sajnos. :_(

Előtte rengetegen csinálták azt - iparszerűen - hogy ledolgozták a minimális időt, és papíron elmentek 6 hónapra munkanélkülire. KÖzben persze ugyanúgy dolgoztak, feketén - de kaszírozták a segélyt IS.

Én sem tartom igazságosnak, hogy annak is 3 hó jár, akinek előtte 30-40 éves megszakítatlan munkaviszonya van - és annak a semmirekellőnek is, akinek éppcsak megvan a minimális szolgálati ideje.

2020. dec. 6. 16:09
 7/23 A kérdező kommentje:

Kedves 4,

egy normális államban így működik.

Nézd meg, Ausztriában, Németországban,hogy működik.

Ott elve a leépítések jelentős részét megakadályozzák a Kurzarbeit programmal.Ha megakadályozni sem sikerül, A Kurzarbeit jelentősen késlelteti a leépítéseket.Ez alatt is tudnak az emberek másik állást keresni.

Maga a munkanélküli ellátás is korrektebb jóval, mint itt.

Igen, olyat vállalok el, ami nekem megfelel.Hiszen, ezért fektettem nem kevés pénzt a diplomámba, illetve az angol, illetve német nyelvtudásom fejlesztésébe.

A bérből lejjebb adok,viszont a munkakör jellegéből nem.

2020. dec. 6. 16:10
 8/23 anonim ***** válasza:
7%

"amíg újra a szakmájában el tud helyezkedni addig ne kelljen se éhen halnia se beállni árkot pucolni. 3 általánost végzett kolompar antonioval közmunkások közé."

Aha és akkor erre hivatkozva lumpolna állami pénzen a sok büfé diplomás, meg normális diplomás de életképtelen nyominger.

2020. dec. 6. 16:13
 9/23 anonim ***** válasza:
71%

Milyen lumpolna? Milyen állami pénzen?

Ember, annak jár nyugaton és itthon is bármi aki előtte x ideig (évekig) fizette az adót! Az adót nem azért fizetjük, hogy Tiborcz Pista vehessen egy új g mercit fél évente hanem azért, hogy pl ilyen esetben kisegitsen az állam!

2020. dec. 6. 16:16
 10/23 anonim ***** válasza:
76%

"Aha és akkor erre hivatkozva lumpolna állami pénzen a sok büfé diplomás, meg normális diplomás de életképtelen nyominger."

Milyen állami pénzen? :D Tessék, konkrét összegek:

A bruttóm 420e abból kapok nagyjából 279e-et, a munkáltató teljes költsége velem 491e ft. Tehát az állam kasszíroz rajtam 212e-et, havonta, amiből építhet stadionokat. Majd amikor munkakeresési járadékért álltam sorban, elmagyarázták, hogy a MINIMÁLBÉR ennyi, meg annyi százaléka jár.. Mi közöm van a minimálbérhez, amikor annál lényegesen jobban kerestem?

2020. dec. 6. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!