Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdő mérnök mikortól számítha...

Kezdő mérnök mikortól számíthat fizetés emelésre, mikortól nem pályakezdő?

Figyelt kérdés
Budapesten mennyi a kézdő és az ezt követő nem kezdő emelt fizetés kb.? (Bsc Villamosmérnök)

2020. dec. 4. 21:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
21%
Bármilyen kétkezi munkás sokkal többet ér, mint egy pályakezdő diplomás. Ezen nem kell meglepődni. A diploma ahhoz kell, ha valaki 10 év múlva felső vezetői pozícióba akar kerülni. (Persze a vezetői pozíció nem jár automatikusan minden diplomásnak, hanem a legtöbb cégnél a diploma megléte egy minimum feltétel egy bizonyos szint felett. Olyan is van, aki diploma nélkül lesz felső vezető, de később kötelezik rá, hogy x időn belül végezze el az egyetemet.)
2020. dec. 6. 11:00
 12/16 anonim ***** válasza:
66%
Meg persze vannak bizonyos jogosultságok (pl. auditálás, tervezés), amik szintén diplomához kötődnek.
2020. dec. 6. 11:44
 13/16 anonim ***** válasza:
89%
#11 tanítson téged kétkezi munkás
2020. dec. 6. 12:07
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
11: látszik, hogy nem nagyon fárasztottad magad a diploma megszerzésével. A diplomának sokkal nagyobb szerepe van a karrier elején. Utána már az számít, hogy milyen tapasztalatot szerzett, mit tanult azóta.
2020. dec. 6. 17:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Értem az álláspontodat, #14. Engedd meg, hogy kifejtsem az enyémet is, mert szerintem félreértettél. Arra gondoltam, hogy miután végeztem a BME-n nem kezdtem el verni a mellemet, hanem pontosan tisztában voltam vele, hogy ki vagyok: egy senki. Hiába "fárasztottam le magam a diploma megszerzésével", valójában csak egy pályakezdő friss diplomás voltam nulla gyakorlati tudással. Ezért írtam azt, hogy ezen a szinten egy kétkezi munkás sokkal többet ér.

Ami nem mindegy az, ahogy te is írod, a tapasztalat. Az egyik szakmunkás ismerősöm (CNC esztergályos) a tapasztalatával egészen havi nettó 600.000 Ft-ig tudott elmenni. Azután felismerte, hogy ha tovább szeretne jutni, le kell diplomáznia - így is tett. Ma már csarnokvezetőként bőven megkeres 1 millió felett.

2020. dec. 7. 06:42
 16/16 anonim ***** válasza:
50%
Mese habbal.
2020. dec. 7. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!