Kezdő mérnök mikortól számíthat fizetés emelésre, mikortól nem pályakezdő?
Legalább 2 év.
Nettó 250-350 között van a kezdőfizetés, utána amit kiharcolsz magadnak. De messze nem emelkedik olyan meredeken, mint mondjuk az ITseké.
Nettó 300-400 pályakezdőnek, hogyne
Bruttó 350-400k
Köszi!
És ez mikortól fog változni?
Én kezdő gépészmérnökként kerestem nettó 210-et egy kisvállalatnál. 1 év múlva átmentem egy nagyvállalathoz 350 nettóért. Itt 2 év múlva kértem fizetésemelést, de nem adtak, ezért bejelentettem, hogy felmondok. Másnap behívtak és megállapodtunk nettó 450-ben. Még további másfél évet dolgoztam ott, majd saját vállalkozást alapítottam. Villamosmérnökként szorozd meg ezeket a fizetéseket egy n = 1,25...2-szeres tényezővel! (szakterülettől függően)
A fizetésemelés jórészt azon múlik, mennyire vagy élelmes és mennyire állsz ki magadért. Ha elfogadod, hogy 2 évig ne nőjjön a fizetésed, akkor 2 évig nem fog nőni. Ha 5 évig is elfogadnád, akkor 5 évig nem fog nőni. Egy tipp: ha fizetésemelést kérsz a főnöködtől, szedd össze, hogy milyen feladatokat láttál el régen és milyen feladatokra vagy képes jelenleg. Hadd lássa ő is az ár-érték arányt, hogy mire föl adja meg neked a több fizetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!