Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mennek egyetemre az...

Miért mennek egyetemre az emberek amikor pl asztalos, fodrász a többszörösét megkeresi mint egy mérnök vagy bármelyik diplomás?

Figyelt kérdés

2020. nov. 27. 21:39
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%

"én is beülök közalkalmazottként irodába aludni és jó fizu."

A közalkalmazott és a jó fizu két nem párosítható fogalom. Persze kivételek vannak.

2020. nov. 29. 15:40
 42/56 anonim ***** válasza:
77%

Én az egészségügyi állapotom miatt. Egyetemen, az én szakomon nem volt eü alkalmassági vizsgálat, viszont a legtöbb "sztárszakmáról" (burkoló, villanyszerelő, autószerelő, ács, stb) azonnal kidobnának, mint macskát sz-rni. Kicsit sz*r érzés, hogy villamosmérnökként szinte kevesebbet keresek, mint egy villanyszerelő, de végülis én irodában csücsülök, ők meg horonymaróznak, vésnek, kábelt behúznak, kőkeményen felelnek emberéletekért...

Én meg a 8 órám után hazamehetek, pihenhetek, csinálhatok akármit, és ígyis megélek, a betegségemmel együtt is.

F

2020. dec. 1. 07:31
 43/56 anonim ***** válasza:
77%
Abszolút egyet tudok érteni a napi 50 ilyen kérdéssel, mindenki jobban keres a legtöbbet érő diplomával rendelkezőknél. Feladom a home office szoftverfejlesztői állásomat és jelentkezem a szomszéd kisboltba árut feltölteni és talán végre megvehetem majd a porschémat.
2020. dec. 2. 00:25
 44/56 anonim ***** válasza:
25%

Hát, szoftverfejlesztői állásból valóban nem nagyon lesz Porsche - legalábbis szalonból.

Alkalmazottként lehetsz a jóisten is, 1 millió felett akkor sem nagyon keresel, kisvállalkozóként viszont nem sok olyan "szaki" van, aki ne tenne el többet is.

2020. dec. 2. 00:27
 45/56 anonim válasza:
100%
én egyetemre járok méghozzá azért, mert engem nagyon érdekel amit tanulok és ezzel szeretnék a jövőben foglalkozni. ha vmilyen szakma iránt kezdtem vna el érdeklődni, akkor azt tanultam volna és nem mentem volna valószínűleg egyetemre.
2021. febr. 10. 02:32
 46/56 anonim ***** válasza:
93%
44: a senior fejlesztők bőven keresnek egymillió felett.
2021. febr. 10. 07:27
 47/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a Porsche megvétele a lényeg, csak annyit akartam jelezni, hogy álljon már meg a menet, hogy lassan lenéznek már a mérnökinformatikus diplomáért is, mert ez meg az, lényegében már mindenki többet keres :D Bár nekem aztán tökmindegy mit gondol aki nem látott még egyetemet, csak ez ne vegye kedvét azoknak, akiket érdekel egy hasonló szakma.
2021. febr. 10. 11:53
 48/56 anonim ***** válasza:

46

Bruttóban.

2021. febr. 10. 12:09
 49/56 anonim ***** válasza:
48: nem, nettóról beszélek.
2021. febr. 10. 12:27
 50/56 anonim ***** válasza:

Akit én ismerek, ő nem. Közel sem.

Meg ahogy hallom, akkora ütemben azért nem nőnek a fizuk, mint ahogyan azt itt lefestik.

2021. febr. 10. 12:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!