Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Unom a munkát, pedig mondhatni...

Unom a munkát, pedig mondhatni jó munkám van! Nem akarok vállalkozni se! Elegem van a Kontrollból! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Unom a munkát, unom az embereket, a bejárást, a várakozást a fizetésre, a "feladatokat", és hogy páran csak csettintenek aztán bumm milliók, én meg hónapokon át néhányszázezresével közelítek egy hétköznapi célhoz.

Van még max 20 aktív évem ti mit tennétek a helyemben?

2020. nov. 23. 18:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Remélem tudod, hogy jelen helyzetben, amikor ez a genyó vírus munkahelyeket tesz tönkre...

A munkád szerintem sok munkakereső álma lenne..

2020. nov. 25. 11:14
 12/34 anonim ***** válasza:
Meg azon is el kell gondolkodni, mit fogsz csinálni ha nyugdíjas leszel? Sőt az se biztos hogy lesz nyugdíj. Mindig kell valami cél az ember életében. Én speciel maradnék, hacsak nincs valami jobb ötletem. Legalább lenne pénzem. Mellesleg bármilyen munkát választasz, kevés kivételtől eltekintve mindegyik monotonná válik egy idő után. Fontos hogy legyen egy hobbi mellette ami feltölt. Ha meg valami megtetszene közben kitanulnám, dehát amíg nem tudom...
2020. nov. 25. 16:04
 13/34 anonim ***** válasza:

Ha örömöt akarsz találni a munkádban, akkor gyönyörűen, írásban tisztáznod kell a nagy, végső "Miért?"-jeidet, majd belőlük származtatva a magyarázatra nem szoruló, legfőbb értékeket, amikért érdemes újra és újra akár a nyakadba venni is egy-egy napot. Ezután legyen egy végeláthatatlan listád azokról a "projektekről", amikért a legnagyobb odaadással tudnál dolgozni! Ez így mind rétegről-rétegre azok a dolgok, amik igazán számítanak neked! Ezeket rendszeresen áttekintve, bele-belejavítva (elektronikus tárolás rulez), tökéletesítgetve képes arra, hogy álmodból felkeltve tudd, mi hajt éppen.

Nyilván annyi ilyen projekted fut, amennyit vállalni tudsz, és mindig a legfontosabb van elől, tehát rangsorolni kell. A többi halasztva, de tudd, hogy mik, rendszeresen vedd kézbe a listát, tudd, miért érdemes csinálni.

És tudd, mi a következő lépés! Haladni csak lépésenként lehet. Naponta határozd meg (írd össze), mi lesz az elkövetkező nap az, ami a kiválasztott dologhoz közelebb visz, és tedd ezt meg magadnak extrém megbízhatósággal, hogy biztos lehess benne, hogy eléred, amit akarsz! Jó, nyilván, aggodalmak mindig vannak, de ha az irány adott, teszel érte nap mint nap, és nem hagyod abba, míg meg nem valósul a terved, akkor célba fogsz érni. Csak pontosan tudnod kell mindig, miért harcolsz.

Így gyakorlatilag mindegy, mi maga a meló. Ha az éppen a jó eszköz arra, hogy megvalósítsd a magad terveit, akkor egy kívülről nem látható derű lesz minden mozdulatod mögött. Nyilván mindig lehet hasznosabban tölteni az időt, kell arra is projekt, hogy ez hogy alakul, és mi a vége (pl annyi, olyan és akkora befektetés, akár saját alapítású cégekbe, amivel fel tudod számolni a monetáris gondjaidat lényegében teljesen). De már a jelenlegi melódat is felhasználhatod az induláshoz, amint tudod, hova indulj. Mondjuk feláldozod egy csomó, teljesen jól "nélkülözhető" dolog megvásárlását azért, hogy "megvehesd" magadnak az első lépéshez szükséges összeget. Ha van cél és megvannak a mérföldköveid, akkor már tényleg csak azon múlik, hogy sokat foglalkozol-e ezekkel a szépen lejegyzett tényekkel a tökéletesített jövőddel kapcsolatban.

2020. nov. 25. 19:29
 14/34 A kérdező kommentje:

Akkor máshogy teszem fel a kérdést hátha világosság gyúlik a fejekben, hogy mi az amit nem tudok feldolgozni.

Hogyan vesznek eggyes emberek egy év alatt három luxusautót aminek darabja 60 milliótól indul, hogyan jönnek be huszonéves átlagkülsejű de túlöltözött lányok luxusautóval a munkahelyem recepciójára.

Hogy van az, hogy nekem másodállás kell, hogy spórolni tudjak, de a legszegényebb ügyfelem is ha szembeáll velem úgyérzem magam mint egy inas csicska.

Na ezt hogy oldanátok meg akkor? Várom az okosságokat!

2020. nov. 25. 20:27
 15/34 anonim ***** válasza:
Aranyból van a pinája
2020. nov. 25. 20:29
 16/34 A kérdező kommentje:
11 Attól nekem nem lesz jobb, ha arra gondolok, hányan vannak még így se mint én.
2020. nov. 25. 20:31
 17/34 anonim ***** válasza:
Hát sehogy. Ezt el kell fogadni. Egyébként sem hiszem hogy 1év alatt 3 luxusautót szeretnél venni. :) Próbáld elnézni a szeszélyeiket, fogd fel humorosan a dolgokat, és amint lehet, válts egy jobb helyre.
2020. nov. 25. 20:34
 18/34 A kérdező kommentje:

17/

Struccpolitika?

Verjem át magam egész életembe, hogy jólvan ez így ennyi jutott?

Másnak miért van...

2020. nov. 25. 20:35
 19/34 A kérdező kommentje:

17% Milyen jobb helyre...

Érdemben sehol sem fizetnek annyit, hogy akár egy ilyen kocsira is fussa belőle valaha az életben...

Akiknek ennyire nemgond a pénz azok húsz harminc milliós bevétellel számolhatnak havonta aminek legalább a 30% a tiszta haszon kell legyen.

2020. nov. 25. 20:38
 20/34 anonim ***** válasza:

"Attól nekem nem lesz jobb, ha arra gondolok, hányan vannak még így se mint én."

Ugyanilyen sokra mész azzal, ha azokon merengsz, akiknél generációk óta alapszemlélet, hogy növekedést kell generálni. Ahol a nagyfaterja kezdte, ott lehetsz te most. Igazából csak az első tíz év ilyen látszattalannak megélt igásbarom élet. Utána egyre inkább a gyümölcsözésen lehet a hangsúly, ha nem sajnálod a drága idődet tanulásra és kísérletezésre szánni. El lehet oda jutni, hogy tényleg arra fókuszálsz, ami hoz is, és többször jön be a számításod, mint nem.

2020. nov. 25. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!