Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Levelezős MSc képzés, megéri...

Levelezős MSc képzés, megéri végigcsinálni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdtem mérnöki MSc-t levelező képzésen. Júliusban fejeztem a BSc képzést. Azzal a hozzá állásal indultam neki az MSc-nek, hogy ha tudok kapni mellette munkát akkor csinálom, ha nem, akkor nem csinálom, mivel csak levelezőn nyílt a szak amit pályáztam.

Szeptember óta keresem a munkát, persze csak a környéken az egyetem miatt. Azóta nem találtam semmit, sőt nem is igazán hirdetnek a cégek, gondolom covid miatt. Voltam pár interjún, és voltak akik ígértek tavaszra lehetőséget, de arra nem tudok alapozni.

Két éves a képzés, úgy, hogy csak hétvégente vannak órák. Úgy érzem kidobott idő és pénz abban az esetben, ha nem kapok munkát, és tapasztalatot. Ti mit tennének a helyemben?

Persze az is lehetséges, hogy ha nem csinálnám az MSc-t akkor sem kapnék munkát a vírus miatt.

2020. nov. 20. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A tanulás sosem kidobott idő és pénz szerintem.
2020. nov. 20. 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Csináld csak! Egyáltalán nem lesz felesleges. Egy második, magasabb szintű okleveles szerezhetsz, amivel fejlődhetsz, és értékesebb leszel a munkaerőpiacon is.

Ha bizonytalan vagy, itt egy cikk, hogy megerősítsen: számíthatsz rá, hogy minden tanulással töltött év megtérül.

[link]

2020. nov. 20. 13:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha csak hétvégén van a képzés akkor elköltöznék oda ahol van munka
2020. nov. 20. 13:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Jól értem mondjuk valami kisváros/szülővárosod egyetemére jelentkeztél? És most az a baj, hogy azon a környéken nincs munka, ahol a sulit csinálod.

Nem azért, de mérnöki mester levelezők több felé vannak az országban, Pesten is. Szóval előbb elmehettél volna dolgozni (akárhol az országban), aztán ha már van egy biztos munkád, utána is elkezdhetted volna a mestert fél-1 évvel később a(z új) otthonodhoz legközelebbi egyetemen.

2020. nov. 20. 16:39
 5/8 A kérdező kommentje:

4: igen jól látod a helyzetet, viszont nem olyan kis városról van szó. Illetve munka az van, csak sajnos nem teljesen az én szakmámban, vagy ha meg is felel a munka leírása akkor nem hívnak be, valószínű, hogy a folyamatban lévő tanulmányok és covid miatt. (Ez történik 80%-ban mikor beküldöm az önéletrajzot.)

Igazából, így utólag, úgy hogy lassan meg lesz az első felévem msc-n, én is úgy érzem, hogy többet ért volna kihagyni 1-2évet, majd munkatapasztalattal nekivágni a levelezősnek. De sajnos félő, hogy ha most első félév után otthagynám az egyetemet jelenleg máshol is nehezen kapnék állást, ahogy látom most mindenhol jóval kevesebb állás kínálat van.

Amikor jelentkeztem az MSc-re, nem gondoltam, hogy majd ennyire felforgat mindent a vírus...

2020. nov. 21. 08:43
 6/8 anonim ***** válasza:

"nem hívnak be, valószínű, hogy a folyamatban lévő tanulmányok és covid miatt"

A második válaszoló vagyok. Valószínű, hogy a covid miatt, de azt már jóval nehezebben tudom elképzelni, hogy a folyamatban lévő tanulmányok miatt. Értelmes munkáltató azt épphogy díjazni szokta, ha képzed magad és ezáltal magasabb hozzáadott értékű munkát tudsz ellátni, pláne, ha nem neki kell a képzésedet finanszíroznia.

Ha attól tartasz, hogy a munkáltatód úgy gondolja majd, hogy a tanulmányaid miatt a munkahatékonyságod nem lesz elég magas szinten, akkor ezt a részét a motivációs levélben lehet a szájukba rágni. Fejtsd ki, hogy a tanulmányaid levelező munkarendben zajlanak, kizárólag hétvégente, a munkaidőt pedig nem érintik, az első félévet pedig már sikerrel teljesítetted, nemsoká vége is! Derüljön ki, hogy ettől még teljesértékű munkavállalónak számítasz (sőt), nem pedig tanulónak!

2020. nov. 21. 09:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Gondolom nem állami ösztöndíjas a képzés,könnyebb helyzetben lennél. A helyedben nem hagynám abba,viszont elvállalnék olyan munkát is -átmenetileg- ami nem a végzettségednek megfelelő. Ha bekerülsz valahová onnan már könnyebb helyezkedned,akár cégen belül,akár kapcsolatokat keresve másfelé. Bármikor kiléphetsz,nincs veszítenivalód,és mégsem érzed úgy,hogy elvesztegetett idő a tanulás. Ha most abbahagyod nem biztos,hogy később belevágsz. A cégeknek a megfelelő munkavégzés és az ott lét a fontos,nem biztos hogy támogatják a + tudás megszerzését akár csak távoltöltött idővel is.
2020. nov. 21. 15:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyanebben a helyzetben vagyok, most ősszel kezdtem az msc tanulmányaimat, munkát természetesen én sem találok már jó ideje, én szerencsére államin vagyok, veled nem tudom ez hogy van,de szerintem csináld mindenképpen, én úgy vagyok, hogy ha az egyetem nem lenne, akkor már a józan eszemet is elvesztettem volna az álláskeresés miatt, így legalább tudok abban hinni, hogy a tanulásnak van értelme és majd később profitálni tudok ebből.

2020. nov. 23. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!