Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Levelező mechatronikai MSc...

Levelező mechatronikai MSc képzés mellett munkavállalás?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdem a mechatronikai MSc képzést levelezőn. A tanítás többnyire pénteken és szombaton reggel 8-tól este 20-ig lesz. Szeretném munka mellett csinálni a mesterképzést, mivel hetente 4napom szabad lenne. Nézegettem az állásokat, szinte mindenhol 1-3év tapasztalat illetve teljes munkaidős(8h/5nap) hírdetnek.

Az lenne a kérdésem, hogy a munkaadók mennyire díjazzák, vagy egyáltalán lehetséges-e munkát kapni levelező MSc mellett, illetve úgy, hogy nincs releváns munkatapasztalatom csak a szakmai gyakorlat és a szakdolgozat munkám és az 5napból 4et tudnék dolgozni?

2020. aug. 31. 11:37
 1/1 anonim válasza:

Szia,

Én hasonló cipőben járok (leszámítva a korábbi 2 év munkatapasztalatot). Év elején beadtam a jelentkezésem MSc levelezőre (mérnöki szak), majd a covid miatt elveszítettem az állásom áprlisban. Számos interjú után az alábbi tapasztalatokat tudom megosztani:

- Érdemes az interjú elején tisztázni hogy neked a péntekek nem jók. Ezzel rengeteg fölösleges interjú kört spórolsz meg magadnak.

- Ezt érdemes úgy csinálni, hogy hétfőtől csütörtökig dolgozol 10 órában, így megvan a heti 40 órád, azaz teljes állásban vagy. Ezt a cégek is jobban értékelik, neked több a pénzed, és a munkába járást is megspóroltad az egyik nap.

- A cégek kétharmada még így sem lesz elég rugalmas. A legtöbb HR-es olyan embert keres, aki szükség esetén még hétvégente is dolgozik. Erre te ez idő alatt nem leszel képes.

- Ne félj beadni párhuzamosan akár 30+ helyre is a pályázatod. Nagy általánosságban a fele nem jelez vissza, a maradék kétharmada nem elég rugalmas a levelezőhöz. Így már csak pár potenciális hely maradt a 30-ból, amiből a végén ha minden jól megy lesz kb 10% amiből te tudsz választani a végén.

- A covid miatt sokkal nehezebb most állást találni még a mérnöki világban is, de nem lehetetlen.

Sok sikert kívánok!

2020. szept. 10. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!