Mekkora hátrány álláskeresésnél folyamatban levő levelezős Msc-képzés, amiből 1 vacak év van hátra?
Állást keresek, szórom az életrajzom és van is rá érdeklődés nem ez a gond. Hanem az, hogy van egy folyamatban levő mester, 1 év van hátra. Ráadásul csak levelezős, így havi 2 szombat foglalt....
De ez kb senkit se érdekel, megtudják hogy folyamatban levő tanulmányok már repültem is az interjúról. Ill ahova be se hívnak oda meg sanszosan ezért nem.
De miért ekkora probléma egy mesterképzés, aminek lassan vége, eleve levelezős? Mitől félnek? Hogy egy félévben lesz esetleg 4-5 nap amikor nem tudok majd menni? És ez akkora gond?
Más többet lóg kamu betegség miatt a melóhelyről.
Felvilágosítanátok?
Igen, ez jellemzően előny szokott lenni.
Kérdező, most valamiért nagyon válogathatnak a munkáltatók, ezt vettem észre az ismeretségi/baráti köröm tapasztalatai alapján is.
Azért egy apróságot elmondok. Jelen munkahelyemen (mert állást keresek de van állásom) hirdettek egy sima admin irodai pozit. 1 szem hely a bérezés a gar bérmin (btto 210) és HÁROMSZÁZnál is több pályázat érkezett.
300 ember jönne erre a gané melóra btto 210-ért.
És zöme diplomás.
Budapest.
Itt tartunk.
Na most képzeljük el ha én jelentkeztem volna erre és egyből azzal kedztem volna hogy képzés folyamatban és X napokon nem tudok majd menni.... na kit nem vettek volna fel tuti? Engem. mert van 299 másik jelentkező aki meg nem jár sehova és mindig tud jönni.
Ez van!
" ami mondjuk utolsó éven valamennyire reális is."
MOst viccelsz? pont az utolsó év a leglazább. A tárgyak zömével végeztem, az utolsó félévem diplomadolgozati konzultáció lesz kb az egyetlen tárgyam.
Munkanélküliség van, ha azt nézzük Budapesten erre a pozícióra csak 300an adták be ..akkor ez még kevésnek is számít szerintem:D ( 2 milliós városhoz képest) sajnos most annyi ember pályázgat ide oda ,hogy munkáltatóknak egyrészt nincs is idejük mint átnézni , másrészt ha átis nézik akkor meg nagyon kényelmes helyzetbe vannak ,hogy válogassanak.
Akit meg most rúgtak ki válság miatt az meg minden ótvar melót elfog vállalni , csakhogy fizetni tudja a rezsit.
Én is 1 hónapja végeztem a szakmámmal és azóta folyamatosan nézem az álláshirdetéseket , de semmi .. járvány gyakorlatilag most kinyírta időszakosan.Pedig járvány előtt , minden héten volt több hirdetés. Így most énis azt csinálom ,hogy egy időre keresek valami más melót, ami viszonylag nem olyan rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!