Matematika BSc diplomásokat általában behívnák interjúra, ha junior szoftverfejlesztői állásra jelentkeznének?
Be. Legyen megjelölve értelmes nyelv illetve saját projekt a CVben.
Melyik egyetem?
3.: Ez hulyeseg. Vagy egyetem (relevans, tehat ahol tanult programozast) vagy tapsztalat kell.
Mibol gondolja barki is, hogy barkit behivnak egy fejlesztoi allasra, aki nem is tud programozni?
Amugy egyes is hulyeseget irt, egy mernokinformatikusnal nagyonis szamit a diploma. (Pontosabban a tudas, nem maga a papir.)
Sima, “kuli” programozokepzest (okj) persze barki elvegezhet, aztan csodalkozik, hogy miert nem kap annyit.
Persze, ha valakinek van 5+ eve, akkor mar alig erdekel barkit a papir, mert jo esetben nagysagrendekkel tobbet fejlodott azota.
“Ez hulyeseg. Vagy egyetem (relevans, tehat ahol tanult programozast) vagy tapsztalat kell.“
Mondjuk a tapasztalat rész így paradox.
“Mibol gondolja barki is, hogy barkit behivnak egy fejlesztoi allasra, aki nem is tud programozni?”
Ki mondta, hogy nem tud?
Pont, hogy tud...
Azért kéne, hogy behívják és leteszteljék, hogy ez bebizonyosodjon...
Kerdes: “ Tehát akkor papír és tapasztalat nélkül minden jöttmentet behívnak?”
3.-as valasz. “Be.”
Vagy relevans papir vagy munkatapasztalat kell. Ha egyik sincs, nem hivnak be.
Ha nem hívnak be, akkor munkatapasztalattal sem rendelkezhetsz.
De akkor meg miért nem csak a releváns papírt írod?
Vagy ha továbbra is ezt gondolod:
“Vagy relevans papir vagy munkatapasztalat kell. Ha egyik sincs, nem hivnak be.”
Akkor légyszíves oldd fel a paradoxont.
Nem érted, hogy lehet abból tapasztalatod, hogy otthon fejlesztettél magadnak, vagy a szomszéd pizzériának valamit? Hallottál már GitHub projektekről? Sőt, ha matekos vagy akkor datascienceben otthon kellene lenned kicsit. Ott is vannak oldalak ahova felteszik emberek az adatbázist és te kedvedre túrhatod, elemezheted, ha ügyes vagy még pénzt is kapsz. Nem feltétlen XY Kft. kell, hogy a tapasztalatadóként szerepeljen. Előny ha volt már diákmunkád, tudod, hogyan néz ki egy munkahely, de az nem baj ha nem szakmai.
Egyébként erre vannak a diák pozik: egyetem alatt, 0 szakmai és munkatapasztalattal foglalkoztatnak. Ha valaki ehelyett a kocsmában ül, akkor könnyen lehet diploma után idejön megkérdezni miért nem veszik fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!