Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen szintek vannak programo...

Milyen szintek vannak programozásnál, és ezek mit jelentenek pontosabban?

Figyelt kérdés

Próbáltam utánakeresni de össze vissza találtam mindent és kicsit összezavarodtam.

Hallottam, hogy van ilyen senior, junior programozó meg ilyesmi, ezek mit jelentenek körülbelül és milyen "szintek" vannak még?

Köszi a válaszokat

2020. júl. 22. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Ez nem nyelvvizsga. 2 év után is lehetsz "senior developer" ha te vagy az egyik legjobb tudású a csapatban és sok melóban részt vettél már. Juniornak nevezik azt aki kijött a suliból és az első melóhelyén programoz pl.
2020. júl. 22. 16:13
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
Létezik még medior is, és a seniornál is van egy magasabb de annak nem tudom a nevét, csak egyszer egyik ismerősöm, említette.
2020. júl. 22. 16:53
 3/9 anonim válasza:
86%

Nem egységes, mindenhol mást jelent, de körülbelül:

- Junior: 1-3 év, állandó irányítást igényel

- Medior: 2-5 év, több napos feladatokat delegálhatsz neki, amit önállóan el tud végezni

- Senior: 5+ év, határ a csillagos ég. Van ahol csapatot vezet, van ahol az már külön pozíció (pl Team Lead)

Bankoknál szeretnek más elnevezéseket is használni (Analyst, Associate, Vice President, stb).

Az évek csak iránymutatónak jók, van, aki élete végéig medior szinten marad, mert elég neki az a fizetés és mellé a kényelem.

Két dolog a lényeg: hány év tapasztalatot várnak el, és ezért mennyit hajlandók fizetni.

2020. júl. 22. 17:46
 4/9 anonim ***** válasza:
62%
Fizetés nagysága, ennyi a különbség. Kezdhetsz seniorkent is ha elég jó vagy.
2020. júl. 22. 19:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem nagyon vannak egységes szintek. Van olyan cég, amelyik junior pozíciót hirdet 3 év tapasztalattal rendelkezőknek, egy másik pedig seniorért kér 4-et... Ha felvesznek, akkor meg kiderül, hogy belső szintek vannak, ahol sehol nem jelennek meg ezek a szavak.
2020. júl. 22. 21:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Olyan céget is ismerek, ahol már 10 különböző szint van.

De általában csak annyi a különbség, hogy milyen tudással rendelkeznek.

2020. júl. 23. 03:42
 7/9 anonim ***** válasza:
#2-es nem Architect-re gondolsz? Én is hallottam, hogy ez is magas, nem tudom, ez van a senior felett?
2020. júl. 23. 22:08
 8/9 anonim ***** válasza:
56%

Azt hiszem igen, ez volt.

2020. júl. 23. 22:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem a kedvenc álláshírdetésem, hogy 12év Kubernetes adminisztrációs tapasztalata legyen. Csak, hogy a Kubernetes 2014-ben volt az első verziója, azaz 6 éve. :D Hol legyen 12év tapasztalata??? :D
2020. júl. 23. 23:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!