Mekkora fizetést várhat el egy pályakezdő programozó?
Gyakornokként várhatsz fizut, csak nem sokat. Nálunk 100k alatt kapnak. Viszont mire letudja a gyakornokoskodást, meglesz az a tapasztalata, amivel egy junior állást megpályázhat. Úgyhogy mindenképp érdemes elmenni gyakornoknak, mielőtt lediplomázol (hallgatói jogviszony kell hozzá).
Friss diplomásként nulla gyakorlattal sokkal rosszabbak lesznek az esélyeid. Akármennyire is hiány van fejlesztőkből, a teljesen kezdőket kerülik a cégek, mert sok idő és sok pénz kiképezni. Olyan meg nincs, hogy valaki friss diplomásként beül egy céghez és egyből tud dolgozni.
"Olyan meg nincs, hogy valaki friss diplomásként beül egy céghez és egyből tud dolgozni."
Ezt nem értem. Miből áll a kiképzés? Miért nem tud dolgozni?
Én lehet, hogy csak szerencsés voltam, de egyből dolgozni kezdtem. A beletanulás része - ha nevezhetem egyáltalán így - az csak az volt, hogy megtanuljam, hogy ott milyenek a szokások, szabályok, ilyesmik, de ez független attól, hogy valaki kezdő-e, vagy X éves tapasztalata van, mindenképp keresztül kell esnie rajta.
Érdekel más tapasztalat is, ezért kérdezem, hogy mit jelent a kiképzés akkor?
A kérdésre:
Gyakornokként is elvárható a fizetés, csak kevesebb. Főleg, ha rövid időre maradsz /nem heti 40 órában dolgozol.
Nemcsak a munkatapasztalat számít, az állásinterjún általában adnak feladatot, ott rögtön látható, ha valaki erős - diplomás avagy nem. Szerintem ha heti 40 órában dolgozol, nettó 250k alá ne adj.
Én kezdőként kapok most nem egészen nettó 240-et, de ebbe már cafeteriat is beleszámoltam forintosítva.
Ha hihetőek az itteni, mások által írt fizetési számok, illetve ha belegondolok, hogy ez előtt gyakornokként is kaptam máshol 200 nettót akkor ez a mostani fizetésem iszonyú kevés.
Szóval nyugodtan kérj 250-300 nettó körül, persze bruttóra ezt számold át, úgy illik mondani, azaz mondjuk bruttó 370-450 között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!