Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi lesz a sok felesleges...

Mi lesz a sok felesleges munkának a sorsa a későbbiekben, ha túlcsordul a piaca?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a "pillás", "körmös", "kozmetikus" melókra. Lassan már az utolsó kis szutyok faluban lesz vagy 10, nem is kell belőlük ennyi. Kb minden nő, aki semmihez nem ért, nem tudja mit kezdjen magával, nem tudott tovább tanulni, elmegy valami ilyesminek aztán jólvan, megcsinál egy fizetős okj-t, olyat nem hallottam, hogy valaki elkezdte, de ne sikerült volna neki. Én úgy veszem észre, hogy ahhoz képest mennyien vannak, kereslet nem lesz rájuk annyira. Ezt látom a jövő "pöce szakmájának". Még most sláger, de később befürdés. Ti mit gondoltok erről?

2020. nov. 12. 11:49
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:

Én írtam, hogy ez a csaj fellengzős és beképzelt. Lol

írjad még, add ki.

2020. nov. 12. 16:22
 52/55 A kérdező kommentje:
39 válaszból 8 szólt kb tényleg arról, hogy megválaszoljátok a kérdést, és ebből 1 értett egyet velem, a többi nem, de mégis az a 7 tudott normális véleményt írni, a többiek csak értetlenkednek, meg ész nélkül kötekedtek, teljesítmény.
2020. nov. 12. 16:26
 53/55 anonim ***** válasza:
14%
A joggal vagyok úgy, amit már írtak. Hogy csak a semmihez nem értő, buta nők választják pl kifutott modellek
2020. nov. 12. 19:26
 54/55 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken ez egyáltalán nem rossz lehetőség. Amiket felsoroltál, azok ott egyáltalán nem fizetnek különösebben jól (cukrász, bérszámfejtő, dada). Az igaz hogy nem kell hozzá sokat tanulni, és? Mindig is lesz kevésbé képzett munkaerő, és ez így van rendjén. Nem lehet mindenki jogász, orvos és programozó, mondjuk egy 2000 fős kis faluban.

A jelenlegi tendenciák alapján a közeljövőben nem fognak eltűnni ezek a szakmák. Nem automatizálható, cserébe időigényes. Egyedül az történhet meg, hogy maga a műköröm és a műszempilla kimegy a divatból (erre semmi nem utal), vagy akkora válság lesz hogy senki nem fizet majd érte (erre meg reméljük nem kerül sor).

Amúgy ez pont olyan szolgáltatás, ahol elég jól érvényesül a piac, nem kell nagy tőke belépni, nincsenek nagy multik amikkel versenyezni kéne, ilyen szempontból ideális vállalkozás. Nyilván ha már nem éri meg, akkor mással fognak foglalkozni. Aki ilyesmibe kezd, abban általában van valamennyi vállalkozási hajlandóság, és könnyebben vált másra, mint az, aki egész életében munkavállaló volt.

2020. nov. 12. 22:11
 55/55 anonim válasza:
100%

Nem olvastam el az eddigi válaszokat de elmondanám a véleményem.

Én az egyetemet hagytam ott, hogy kozmetikus lehessek. A családomban mindenki diplomás, szóval beálltam a sorba, de nem volt az én világom. Már régóta érdekelt a kozmetikusság, de pont a te kérdésed miatt féltem belekezdeni mert hogy “tömegszakma”. De belevágtam, mert ezt akartam csinálni bármennyire is le akartak beszélni róla.

Nos én 2 éves nappali képzésen vagyok, kőkemény biosz, kémia, anyagismeret és szakmai anyag. Sokkal több, mint amit az emberek hisznek hogy tanulunk: sminkelgetünk meg kenegetjük a krémecskéket. Hát de nagyon nem mindegy hogy leégeted e a fejét ha ezt meg azt rákened vagy sem.

Sajnos mivel rengeteg a fizetős okj, ami néha annyi hogy bemész megírsz egy “tesztet”, vagyis konkrétan kifizetsz 100 x ezer forintot és akkor puff kozmetikus vagy. Ezért tényleg úgy szaporodnak mint a nyulak, mert konkrétan valakiből 3 hónap alatt kozmetikus lehet sajnos. És a szépségtanácsadók (ami szintén kb 4 hónapos képzés) miatt is hatalmas a konkurencia, főleg pillázás és smink tekintetében. És sajnos sokan összekeverik a kozmetikusokat velük amikor nem ugyanaz. Plusz sokan csinálják végzettség nélkül, hobbiból pénzért, amíg a nav nem kopogtat. Én másfél éve ülök az iskolapadban, rengeteget tanulok, mert érdekem, hogy jó kozmetikus lehessek, és érdekel. És bizony van egy pár osztálytársam aki nem tud mit kezdeni magával, “szeret sminkelni” és ezért megcsinálja a képzést. És igen rengeteg a kozmetikus de kevés a JÓ kozmetikus. Én nagyon kárörvendő vagyok, de örülök hogy befejezik ezeket a fizetős OKJ-ket, és hogy a szépségtanácsadóknak (ami tudtommal szintén 3-4 hónap) nem lehet vállalkozásuk. Mert vannak akik is igenis beleteszik az időt meg a tudást, hogy egy ilyen hálás szakmát végezzenek, amivel segíthetnek másoknak. És sajnos mindig lesznek lehúzós és nem hozzáértő emberek, mint sajnos minden más szakmában. Én ettől függetlenül kitartok, is innen kívánom mindenkinek hogy váltsa valóra az álmait mert az élet rövid. :)

2020. nov. 18. 18:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!