Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tudnátok tippeket ajánlani...

Banna97 kérdése:

Tudnátok tippeket ajánlani egy jó önéletrajz elkészítéséhez?

Figyelt kérdés

Tudnátok ajánlani olyan tippeket amivel érdekessé lehet tenni egy pályakezdő önéletrajzot/amivel felfigyelnének rá?

Tudom, a neten rengeteg ilyen sablon található, de kíváncsi vagyok, hátha van valakinek valamilyen jó ötlete, amivel egy önéletrajz kitűnhet a többi közül a munkáltató szemében.

2020. nov. 6. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Normálisan legyen szerkesztve, ki fog tűnni....az előző 2 hétben kb 20 MÉRNÖK önéletrajzot láttam, 3 volt belőle normálisan szerkesztve...az a 3 ember került interjúra
2020. nov. 6. 21:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Tudnál ezzel kapcsolatban tippeket mondani? Tehát, így nagyjából hogyan nézzen ki, mi volt a te esetedben az amivel kitűnt az a 3 ember szerkesztés szempontjából?
2020. nov. 6. 21:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Helyesírási hibáktól mentes, átlátható, tagolt, jól kinéző (ezért jobb ha egy sablont használsz) legyen. Írd bele, hogy mit is tanultál, ne csak azt, hogy hol és milyen diplomát szereztél, hanem hogy ez mennyiben kötődik a munkához, amire jelentkeztél - ha nem következik egyenesen (ha pénzügy szakon tanultál és pénzügyre jelentkezel, akkor nem kell ilyet beleírni, de ha pl. közgazdásznak tanultál, akkor olyan pozíció nincs ugyebár). Szakmai gyakorlatot hol végezted és mit csináltál. Milyen nyelveken milyen szinten beszélsz (ne csak a nyelvvizsgát). Nem szokás beleírni, de szerintem pályakezdőként nem baj ha beleírod ha a szakdolgozatod témáját ha az kötődik a munkához, amire jelentkezel.
2020. nov. 6. 21:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ!:)
2020. nov. 6. 21:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha Pályakezdő vagy szakmai tapasztalatot nem nagyon tud felsorolni. Mivel sem szakmát sem megpályázni kívánt pozíciót nem írtál nehéz általánosságban tanácsot adni.

Bemutatkozás címszó alatt szedd össze azokat a tapasztalatokat amik hasznosak lehetnek a munkáltatónak. De olyat hogy szorgalmas vagyok, vagy jó a kapcsolatteremtő készségem ne írj, mert attól hülyét kapnak.

Inkább próbálj konkrét példákat hozni. Milyen plusz feladatokat végeztél az iskolában. Esetleg nyári munka.

2020. nov. 6. 22:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Jogi asszisztensi szakon vagyok utolsó éves, ekörül keresgélek irodai/asszisztensi munkát, ami mellett szeretném majd a következő tanévben folytatni a tanulmányaimat.
2020. nov. 7. 00:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Írd le, röviden milyen jogi témákról tanultatotok. Gondold végig mi érdekelheti a leendő munkaadót.

Bérleti szerződések, megbízási szerződések stb.

Ha vannak tárgyalástechnikai ismereteid azt is említsd meg.

Egy ilyen pozíciónál fontos lehet a kapcsolatteremtő készség, szervezőkészség.

Erre is írj példát ha részt vettél valamilyen esemény szervezésében.

Sportnap, iskolai bál mittudoménmi...

Írj az informatikai ismereteidről. A felhasználói szintű számítógépkezelői ismeretek

kifejezést messze kerüld el. Itt is konkrét szoftverek, kellenek példával.

"Excel pivot tábla készítés és adatok grafikus ábrázolása"

Fogj egy üveg bort vagy amit szeretsz és ülj le a barátoddal/barátnőddel.

Beszéljétek végig a témát mit lehetne még hozzáadni.

Mire elfogy a pia kész lesz az önéletrajz.

Mielőtt elküldöd egy hirdetésre mutasd meg a hirdetés szövegét valakinek.

Utána kérd meg, hogy nézze meg az önéletrajzod.

Kérdezd meg, hogy ha ő lenne a hirdető, mit szólna ehhez a pályázathoz.

2020. nov. 7. 16:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hozzá külön tipp. A lényeg, hogy egyszerű, átlátható, átfutható legyen és legyen rászabva a pályázott pozícióra is kész. A netes minták nagyobb hányada megfelel ezeknek a kritériumoknak
2020. nov. 7. 21:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne netes mintát használj. Használhatod ötlet forrásnak, de én már attól is rosszul voltam, amikor elkértem pár ismerősöm CV-jét hogy abból ötletet merítsek, és láttam hogy ugyan azt a pár sablont használták. Egy felvételiztető egész nap ezeket nézi és szerintem az jön le neki ebből, hogy sz..rtál bele az egészbe, csak kerestél egy sablont és kitöltötted.

De sok jót írtak:

- Ha konkrét álláshirdetésre küldöd be a CV-d, akkor egy kicsit igazítsd a megpályázott pozira. Domborítsd ki benne azt, amit szeretnének viszont látni, persze azért ne hazudj.

- Legyen egyszerű és szépen formázott, főleg ha már beleírod az életrajzba, hogy te mennyire ügyesen kezeled az Office programcsomagot (gondolom odaírod). Arra figyelj, hogy 99%, hogy fekete fehérben ki fogják nyomtatni, szóval előtte csekkold le, hogy hogy fog kinézni kinyomtatva.

- Mivel pályakezdő vagy, ezért szerintem írj a szakdolgozatodról, fontosabb tárgyaidról. Egy-egy kerek mondat elég. Ha már lesz munkatapasztalatod, akkor ezt elhagyhatod.

2020. nov. 8. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!