Aki big4 cégnél pl. Deloitte, PWC dolgozik az általában karrierista? És jól lehet ott keresni? Mennyit?
Nettó 300-350-ról indul a fizetés. A határ nagyjából ott van ahány évet van idegrendszered lehúzni. Gyakorlatilag minden évben szintet lehet lépni.
Nagyjából bruttó 2 millióig el lehet jutni ~6-7év alatt.
Big4, audit, bruttó 800 a havi fizu, heti Átlag 60 óra munkával.
Nyáron jobb a helyzet.
Hany ev utan jar brutto 800 ?
Most kezdtem auditon br 350el egy nem BIG4nal. Masik, nem Deloitte BIG4nal ajanlottak brutto 400-at, annyival nem hangzott jobban hogy megerje a sok tulora. De ha mondjuk 3 ev alatt el lehet jutni br800ra mar elgondolkozok a valtason
Bérszintek auditon valahogy így alakulnak annál a big4-nál, ahol én vagyok (bruttó):
Első év:400tHUF
Második év:500tHUF
Harmadik év:550tHUF
Negyedik év:600-650tHUF
Ötödik év (ez már manager szint):700-800
Innentől pedig már kicsit homály nekem is, sima manager szerintem olyan 800 bruttót kereshet. Senior manager kereshet már bruttó egy milliót vagy kicsit többet, de itt már produkálni is kell valamit Big4 szinten is, nem elég, ha valaki a kötelezőt hozza.
Utána pedig jön az igazgató, partner. Director szintig minimum 10 évet le kell húzni, itt szerintem 2 millió körül lehet gondolkozni.
A partnerekbe nem mennék bele, mert nem nagyon ismerem a partneri struktúrát, de sima partnerek is szerintem tizmilliókat visznek haza, a vezető partnerek pedig még többet.
Persze lehetnek kivételek, a kiemelkedő dolgozók többet kereshetnek a fent említetteknél. Ezen kivül Big4-tól függően adna éves bónuszokat (KPI-tól és egyéni döntésektől függően 1-3havi bónusz).
BDO vagy kisebb könyvvizsgáló cégeknél nem tudom, hogy hogyan alakulnak a fizetések illetve a munkaórák száma, de egy biztos a Big4 éget, ráadásul nagyon sebesen. Az audit szezon csak egy mítosz, egész évben sok munka van, nyáron van kicsit lazább időszak, de pl. a Covid miatt ez is kitolódott, de ilyenkor is becsületesen le kell dolgozni a 8 órát. A határidők tényleg szorosak illetve az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy állandóan új feladatok, kihívások elé állítson (évenkéni előléptetés). Ennek az egyik oldala, hogy nagyon gyorsan tanulsz, a másik viszont az, hogy több időt fog igénybe venni a beletanulás az új feladatkörbe ezáltal szépen lesznek majd túlórák is.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Szerintem igen, legalábbis azok biztos, akik lehúznak minimum három évet. Ezeknek az emberek az egyik fele tényleg elvihatott és hisz a munkájában, a másik fele pedig feláldozza ezt a három éve, utána pedig elmegy egy kisebb céghez közép-felsővezetői pozicióba és tovább építi a karierrjét. Egy nagy előnye biztos van a Big4-nak, az pedig az, hogy tiszta karrierutat kínál mindenkinek.
A fizetés szerintem nem kifejezetten jó, persze ránézésre jól néz ki, de osszuk csak le heti 55 munkaórával. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!