Milyen munkák vannak ahol karrieristaként érdemes dolgozni?
A kérdést tényleg röhejes, de nem tudtam másképp feltenni.
Egyenesen kimondom: Dolgoztam olyan helyen ahova nem kellett érettségi és nem vágyom vissza abba a közösségbe. Milyen munkahelyek valók intelligens embereknek?
Még nincs szakmám de épp egyetemre készülök Gazdaság és Menedzsment szakra és minden más is érdekel. Például legutóbb ingatlanosnak jelentkeztem és azt a munkakört is nagyon megkedveltem de sajnos nem rám esett a választás.
Hat figyelj, ha karrierista akarsz lenni, es gyorsan sok penzt akarsz szerezni akkor szerintem mindenkepp IT. Ott viszonylag egyszeru elindulni, alapkepzes utan jol fizeto melo, letolsz par evet folyamat tanulsz, valtasz, es ugy lepkedsz felfele a fizu letran mint a fust. Ha egyetemen jo vagy es veletlen nyersz egy hackatlont akkor 800-900 bruttoval is lazan kezdheted a karriered.
De lehetsz manager is, de ahoz muszaj valamilyen alap tudas, pld itba a managerek tudnak kodolni nem profin, nem is varjak el toluk, de legalabb egy felületes tervet tudnak kesziteni.
Gazdasag vonalon nem tudom meddig lehet menni felfele, de a legjobb haverom 4 ev tapasztalattal ITba budapesten netto 700 at kap + eleg szep reszveny csomagot, szoval nekem ez az etalon.
Ha tényleg sokat akarsz keresni, akkor valóban az informatika.
Ha beéred kevesebbel is (de még mindig viszonylag sokkal) és ez jobban érdekel, akkor ez a gazdasági vonal is jó amin elindultál.
Én azt javaslom, hogy keress junior menedzseri programokat.
Boschnak van ilyen.Illetve, a kiskereskedelmi multiknak is van vezetőképző programja, mint Aldi, Penny, Lidl.
De az eddigi válaszaitok is mind nagyon hasznosak. :)
Azt hiszem így a legletisztultabb:
Nem akarok az a szerencsétlen ember lenni aki csak a gondjairól tud beszélni, meg akarom megoldani a gondokat.
SSC-kben is érdemes gondolkodni, ez az IT vonallal is egybevághat, vagy a gazdasági diplomával. Ott igaz, első 1.5 évben érdemes csak keményen dolgozni, ha tényleg előre akarsz lépni, utána politizálni kell keményen, jóban lenni a döntéshozókkal. Na ott egyébként a problémamegoldási készséged is jól jön, de ha csak arra fókuszálsz és a politikára nem, ki tudsz égni, mert a stabil, jó teljesítőket nem mindig szeretik kiemelni.
A karrierista részhez talán annyit hogy mindig keresd a jobb lehetőségeket. Ha valahol nem jutsz előre x idő után, vagy tudásban, pozícióban vagy pénzben, érdemes másik céghez menni.
Engem sokan szidtak mert ugyanezt tettem, cserébe 8 év alatt megtaláltam azt ami tetszik, szeretem csinálni és nem is szakadok bele, és aszolút jó, versenyképes fizuért csinálom. Ennyi év után már meguntam kicsit a karrierrista létet, úgyhogy most a családra fókuszálok - de kétségkívül működik ez a módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!