Gépgyártástechnológiai technikus szakmát érdemes kitanulni?
Sokan mondják, hogy szakemberből hiány van, meg adnak ösztöndíjat is.
De én ismerek 3 embert aki ezt végezte és egyik sem a szakmájában dolgozik, egyik sofőr, másik operátor, harmadik raktáros. Azt mondják 3 év gyakorlat nélkül nem veszik fel sehova őket, azt meg nem tudják hol megszerezni.
Nem érdemes.
Inkább egy műszaki diploma.
Magyarországon a munkaerőpiac nagyon beszűkült.Alig vannak technikusi, középfokú műszaki végzettséggel betölthető állások.
Az a jellemző,hogy vagy diplomás munkakörök vannak, vagy pedig operátori,betanított.
De nincsenek meg a képességeim ahhoz, hogy egy mérnöki kart elvégezzek. Fizika sem megy és nem is vagyok túlzottan műszaki beállítottságú.
Ennek fényében nem kéne inkább szakmát tanulnom?
Ha nem vagy műszaki típus, akkor miért akarsz ilyen OKJ-t végezni?
Amúgy meg, van műszaki menedzser szak is.Ott lazább a fizika, mint a mérnökin.
"Ha nem vagy műszaki típus, akkor miért akarsz ilyen OKJ-t végezni?"
Hát, most mi mást csinálhatnék? Menjek el valami bölcsészkarra? Olyan végzettséget akarok amiből meg is lehet élni.
Egész közép iskola alatt nem tanultam a matekot meg a fizikát, csak 2-essel átmentem. Ezt persze utólag bánom már. De már elestem attól, hogy műszaki egyetemre menjek. Az alap tudásom sincs meg hozzá.
Igazából, egy jó matek magántanár feltudna fejleszteni a matekodat.
Másik opciónak ott vannak, a gazdasági szakok.
Fizika ott nincs, de matek az hasonló, mint a műszaki szakokon.
Ha, meg mindenképpen elzárkózol a matektól, akkor is van megoldás.Például nemzetközi igazgatás szak:
A mai munkaerőpiacon, ha szellemi munkát akarsz, ahhoz kell valami diploma.
6#
Ellehet vele helyezkedni.De, nyelvet mindenképpen tanulj hozzá.
A multik szokták keresni a "nemzetközi" diplomásokat.
Parom ezt vegezte el kb 6 eve,azota ebben is dolgozik.
10 eve van a munkahelyen,sima gyartosoron kezdte.lerakta az erettsegit,majd ezt a gepgyartas technologust.a ceg fizette mindkettot.elobb minosegellenornek lepett egyet,aztan az iskolaval parhuzamosan bekerult meroszobaba.
Netto 4-500 kozott keres vele,plusz a negyed eves premiumok.
Itt helyben mehetne mas cegekhez ugyan erre a munkakorre.altalaban keresnek embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!