Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehetek fordító vagy tolmács...

Lehetek fordító vagy tolmács diploma nélkül?

Figyelt kérdés
Felsőfokú nyelvtudással rendelkezem, de nincs diplomám. Elegendő a nyelvvizsga és a tudás?

2020. nov. 2. 10:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Elég lehet, de szerencse kell hozzá. Nem minden a diploma, mert lehet, valaki elvégzi az egyetemet, de még sincs érzéke a fordításhoz, a magyar nyelvre ültetéshez. Például ha az ember felnéz Netflixre, borzasztó minőségű magyar feliratokkal lehet szembesülni. Szóval mehet diploma nélkül. Vagy kapcsolat/protekció kell (valós tudással megtámogatva lehetőleg), vagy pedig megkeresni stúdiókat, cégeket, akik ezzel foglalkoznak. Sok sikert!
2020. nov. 2. 12:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. nov. 2. 12:42
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, ha például egy ritkábban beszélt nyelvet tudsz, az nagy előny. Angol tolmács ezért ne akarj lenni diploma nélkül, mert mindig találnak majd olyat, akinek van.
2020. nov. 2. 13:40
 4/10 A kérdező kommentje:
Ritkább nyelvről lenne szó. :)
2020. nov. 2. 13:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha ritka nyelvről van szó, akkor simán. Eleve magyarországon szakirányú képzettséget csak európai nyelvekből lehet szerezni (tolmács-fordító) mesterszak.
2020. nov. 4. 18:10
 6/10 anonim ***** válasza:
úgyis letesztelnek, mielőtt hellyel kínálnak. ha gyenge vagy, le sem ültetnek.
2020. nov. 6. 18:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Fordítóirodák nem alkalmazhatnak tolmács/fordító diploma nélkül, ahogyan egy nyelviskola se alkalmazhat valakit tanárnak akkor se ha tökéletesen beszél egy nyelvet. Vagy pl. asztalos munkát se végezhet valaki asztalos képzettség nélkül, hiába ügyes.
2020. nov. 6. 21:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
7, mégis akad rá példa. Itt vagyok én, dolgoztam már nyelviskolának is és fordítóirodának is. Mert ritka nyelv.
2020. nov. 7. 15:03
 9/10 A kérdező kommentje:
8, megkérdezhetem, hogy melyik nyelv? :)
2020. nov. 7. 16:42
 10/10 anonim ***** válasza:

8. Én elhiszem, de akkor bizony törvényellenesen alkalmaztak:

[link]

2020. nov. 7. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!