Lehetek fordító vagy tolmács diploma nélkül?
Figyelt kérdés
Felsőfokú nyelvtudással rendelkezem, de nincs diplomám. Elegendő a nyelvvizsga és a tudás?2020. nov. 2. 10:14
1/10 anonim válasza:
Elég lehet, de szerencse kell hozzá. Nem minden a diploma, mert lehet, valaki elvégzi az egyetemet, de még sincs érzéke a fordításhoz, a magyar nyelvre ültetéshez. Például ha az ember felnéz Netflixre, borzasztó minőségű magyar feliratokkal lehet szembesülni. Szóval mehet diploma nélkül. Vagy kapcsolat/protekció kell (valós tudással megtámogatva lehetőleg), vagy pedig megkeresni stúdiókat, cégeket, akik ezzel foglalkoznak. Sok sikert!
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. nov. 2. 12:42
3/10 anonim válasza:
Igen, ha például egy ritkábban beszélt nyelvet tudsz, az nagy előny. Angol tolmács ezért ne akarj lenni diploma nélkül, mert mindig találnak majd olyat, akinek van.
4/10 A kérdező kommentje:
Ritkább nyelvről lenne szó. :)
2020. nov. 2. 13:47
5/10 anonim válasza:
Ha ritka nyelvről van szó, akkor simán. Eleve magyarországon szakirányú képzettséget csak európai nyelvekből lehet szerezni (tolmács-fordító) mesterszak.
6/10 anonim válasza:
úgyis letesztelnek, mielőtt hellyel kínálnak. ha gyenge vagy, le sem ültetnek.
7/10 anonim válasza:
Fordítóirodák nem alkalmazhatnak tolmács/fordító diploma nélkül, ahogyan egy nyelviskola se alkalmazhat valakit tanárnak akkor se ha tökéletesen beszél egy nyelvet. Vagy pl. asztalos munkát se végezhet valaki asztalos képzettség nélkül, hiába ügyes.
8/10 anonim válasza:
7, mégis akad rá példa. Itt vagyok én, dolgoztam már nyelviskolának is és fordítóirodának is. Mert ritka nyelv.
9/10 A kérdező kommentje:
8, megkérdezhetem, hogy melyik nyelv? :)
2020. nov. 7. 16:42
10/10 anonim válasza:
8. Én elhiszem, de akkor bizony törvényellenesen alkalmaztak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!