Hogy kell elképzelni egy Sommelier munkanapját?
Figyelt kérdés
Elég jól fizető szakma+ viszonylag elég sok álláslehetőség is van (főleg külföldön). Hogy kell elképzelni egy átlagos munkanapot?2020. nov. 1. 14:16
1/3 anonim válasza:
Kb. hasonló egy felszolgálóéhoz, azzal a különbséggel, hogy emellett a borok beszerzésével is neki kell foglalkozni. (Praktikusan erre délelőtt vagy az ebéd és a vacsora közötti csendesebb időszakban kerülhet sor.) Emellett alkalmanként eligazítást, képzést tart a felszolgálóknak is, hogy milyen ételhez milyen borok illenek.
2/3 anonim válasza:
Leginkább étterem vezetők szoktak Sommelier-k lenni. Ha jól tudsz mesélni akkor könnyebb csinálni.
Wolfgangseenél dolgoztam, aztán a főnököm aki étterem vezető is volt egyben( Sommelier képesítés nélkül) eladott egy 80 Eurós bort egy ázsiai embernek, fogalma nem volt az egészről, a gyengébb alkohol tartalom miatt elkezdte mesélni, hogy ez mennyivel gyümölcsösebb ízű mint a másik olcsóbb bor :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!