Elfogadnád, ha mindössze 200e nettó fizut kapnál (meg mindenki, mai vásárlóértéken számolva), de cserébe visszaszorulna a szennyezés (műanyag, levegő, kémiai stb...), mert a fogyasztás így vissza tudna állni kezelhető szintre?
Figyelt kérdés
Tehát pl.: meg kéne gondolni, mit veszel meg (ami nem alapvető), nem lehetne évi 2-3x messzire utazni, több autót tartani, hetente ruhákat venni stb... természetesen egyensúlyba kerülne a szakemberek árképzése is és rendben volna az egészségügy s minden más alapvető(!) igény.2020. okt. 25. 16:41
21/33 A kérdező kommentje:
Pont azt mondom, hogy az embereknek kéne változtatni. Csak magam oldaláról arra gondoltam, ha 200 körül keresek, abból (párban) pont kiizzadok 1-2 évtized alatt egy lakást/házat, repülni nem sokat fogok, az autót is (ha lesz) a garázsban hagyom többnyire, mert nincs havi harminc benzinre (nem beszélve a kocsi horror áráról). Palackos üdítő helyett meg megfelel a víz. Sőt, mivel az ipari hús se környezetbarát, ritkán kéne azt is venni (bár a zöldség, tej se olcsó, a hús a drágább). Erre gondoltam, mikor a kérdést írtam.
2020. okt. 25. 22:40
22/33 anonim válasza:
@21 Évi 2.4 millió forint bevételből Mucsán lehet, hogy veszel ingatlant, de az ország lakható vidékein 30 millió egy lakás. Mondjuk, ha 12 évig nem eszel és az utcán iszod az esővizet, már meg is van.
23/33 A kérdező kommentje:
Attól tartok, rengeteg ember keres 200 körül (a túlnyomó többség) és felnőtt korra mindannyian saját ingatlanban laknak. Ha pár, akkor évi majd' 5 millió az a kétmillió. Szóval így.
2020. okt. 26. 00:27
24/33 anonim válasza:
#23: az emberek elenyésző része lakik saját ingatlanban. Ha nincs hitel, tartozás az ingatlanon, ez a szám még kisebb. 200k fizuból annak van ingatlanja, aki örökölt, de sokszor az is inkább túlad rajta. Azt már betudom a korodnak, hogy nem vagy tisztában a mostani bérek vásárlási értékével, de ilyen kijelentéseket inkább ne tegyél. :)
25/33 A kérdező kommentje:
Nálunk minden, de minden felnőtt ismerősöm saját ingatlanban lakik. Már csak azért is, mert nem volt régen a szoci időszak és akkor azért mindenkinek volt lakása, azóta pedig csökkent a népesség, így azért örökölték sokszor. Esetleg hitel. Magyarországon a családos felnőttek bő többsége saját lakásban lakik, azért nem vagyok vakon. Másik még egyszer: sokan élnek nettó 150-ből is, nem kell úgy csinálni, mintha ez valami horror lenne. Mindegy, akkor az "okos" emberiség számára sok remény nincs sajnos.
2020. okt. 26. 08:44
26/33 anonim válasza:
Kérdező, téged igen vastag burokban neveltek a szüleid. Visszavonom, ne tarts szakköröket kisebbeknek.
Ha az emberek nyomorognak, mert nincs pénzük, nem fognak a környezetvédelemmel törődni.
27/33 A kérdező kommentje:
Most megnéztem és a magyarok 86 százaléka élt saját ingatlanban 2018-ban. Azóta meg CSOK (aminek azért nem nettó pozitív a hatása) stb... is van. Mielőtt írná valaki, mindössze 15 százaléknak van rajta banki hitel. Megalapozatlan válaszokat inkább hanyagoljuk.
2020. okt. 26. 08:51
28/33 A kérdező kommentje:
Nyomorognak az emberek, de 4 millió autó jár Magyarországon. Cifra nyomor. Ráadásul jól elosztva régiónként is. Persze, mindenkinek szüksége van rá, csak a mi családunkban nincs. Az nyomorog, aki Afrikában, Ukrajnában vagy itt él 50000 forintból. Ne adjuk már elő, hogy 200000 Ft rettentő kevés - bár azért így is lehet válaszolni. Amúgy sokat önkénteskedem.
2020. okt. 26. 08:59
29/33 anonim válasza:
@27 Jellemzően azokon a helyeken tulajdonolnak sokan ingatlant, ahol sok értelme nincs. Lehet neked Tyukodon vagy Tiszabőn házad (én is vehetnék még ma párat), ha amúgy nincs munka vagy mondjuk 130-ért gályázol. Az én baráti körömben rajtam kívül senkinek nincs saját tehermentes ingatlanja, pedig a fizetések nagyjából a nettó 350k és 1200k között szórnak.
30/33 A kérdező kommentje:
Nincs saját ingatlan... aztán kiderül hogy 10/9 felnőtt abban él. Most miért kell ilyeneket írni?
2020. okt. 26. 09:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!