Falusi pályakezdőként végzettség nélkül 110 ezer forintos fizetés nem megfelelő szerintetek?
Legközelebbi gyár 50 km-re van , na most egy 18-20 évesnek aki kijön az iskolából tényleg megalázó lenne 110 ezer forintot fizetni a semmi tudásra faluban?
Természetesen a fizetés emelkedik idővel meg tapasztalattal de kezdőként miért nem elég ez egy újoncnak? Aki többet akar az úgy is elmegy Budapestre vagy máshova de itt ennyibe kerül az élet
Na tessék!
Nálam 6 éve dolgozó emberem havi majdnem 200 ezer NETTÓT kap!! Emelett évente kétszer csirkék vagy disznó ami nem kevés pénz , év végi buli ahova hozhatják családot és én állok minden italt és ételt! Napi 1 sör mindenkinek a benti hütőből nap végén.
És ez falun van nem Budapesten!
Na de fővárosi ismerős meg szintén diplomával távközlési multi call centerében van olyan nettó 1000-es órabérrel. Olyan havi 160-165-öt visz haza.
És az multi! Nagy tőkeerős multi. És nyelvet kell használni (nekem nem kell) és havi 20-al kap többet.
Másik sors.
Na megint itt van Döbrögi földesúr. Tegnap már kellően kiakasztottad itt a népet azzal, ahogy a jobbágyaiddal bánsz, nem volt még elég?
Kiírhatod még 100x is, hogy te kvajó fizetést adsz, attól még nem lesz igaz.
"ogy pályakezdőként 400-500 ezreket visznek haza"
Az mind kamu.
Tudod hol van Döbrögi? A szomszéd faluban , ahol bejelentés nélkül dolgoztatja az embereit sokszor szombaton is és nem 8 órában, semmi jutalmat nem ad nekik és lekezelően beszél velük, van aki onnan jött át és a tavaly év végi bulin azt mondta, hogy hálát az ad égnek hogy ide került hozzám mert ilyen jól még nem bántak vele, na ennyit erről hogy én földesúr vagyok!
A munkásaim becsülöm és sokszor én is dolgozok velük ha nincs más ügyintézni valóm. Szerinted ha döbrögi lennék akkor nem munkásokat rugtam volna ki vagy vettem volna el a fizetést tölük a sajátom helyett???
Én is volt, hogy minimálbért kerestem meg volt hogy kevesebbet is mert befektettem!
De nehogy azt hidd , hogy ma minimálbért keresek! Szép is lenne ha minimálbért keresnék ennyi év kemény munka után meg családok eltartójaként..
Nem fogom elmondani mennyit keresek, de sokszor visszaforgatom a vállalkozásba! A járvány meg sajnos megtépázott engem is, de az embereimet nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!