Aláírtam egy munkaszerződést de nem kerestek még, mit csináljak?
Meló-Depó Iskolaszövetkezetnél aláírtam egy szerződést egy diákmunkával kapcsolatban egy hete. Előtte, amikor a szerződés aláírásának időpontját beszéltük meg az illetékes féllel, azt mondta, hogy a munka várhatóan 1-2 héten belül kezdődik.( ezt több mint egy hete mondta, szóval már időszerű lenne)
Várjak még egy kicsit, hátha keresnek, vagy mit kell ilyenkor csinálni? A szerződésben a feladat ellátásának kezdeténél az a dátum van, amikor aláírtam a szerződést. Konkrét információt nem kaptam, hogy mikor hol hogyan stb.(A szerződésben sincs benne, csak az órabér és a feladat ellátásának helye. Home office egyébként, szóval itthonról fogok dolgozni, de mást nem mondtak, hogy hogyan tovább.)
Ha nincs megjelölve a munkakör, munkaidő, munkavégzés helye, ideje, akkor sajnálatos módon ez a munkaszerződés érvénytelen.
Hívd fel a munkáltatót és közöld vele, hogy szüntesse meg az így érvénytelen munkaviszonyodat és kössetek egy érvényes megállapodást. Ha érdekel mik az érvényes munkaszerződés kritériumai szivesen leírom neked. Az a probléma, hogy így ha valamit helytelen dolgot csinál a főnök (nem fizet ki, stb.) akkor nem tudsz perelni, mert nincs érvényes munkaszerződésed, konkretan ugy hasznal ki, ahogy szeretne ebben az allapotban, a "munkaviszony" nem tartozik jelenleg az mt. hatálya alá.
Feltetlen ajanlom, hogy nezd meg az mt. 29§-ában az ervenytelenseg jogkovetkezmenyeit.
Sőt! Ebben a helyzetben távolléti díjra is jogosult vagy,de ennyire ne menjünk bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!