Kellene-e munkaszerződést kötni?
Figyelt kérdés
Lehetőségem nyílt munkát vállalni egy statikus cégnél. Kisebb rajzokat csinálok, de egyelőre nem kötöttünk szerződést. Ma (2020.09.29.) voltam 2. nap a cégnél. Diák vagyok, így csak délután dolgoztam egy pár órát. A főnök azt mondta, hogy alkalmi munkavállalóként tud felvenni minket.
Szükséges a szerződés?
Elmúltam 18 éves.
2020. szept. 29. 21:12
1/1 anonim válasza:
Alkalmi munkavállalásnál nincs szerződés, egyszerűsített foglalkoztatásnak hívják, minden egyes nap külön bejelentenek. Fizut is elvileg naponta kéne kapnod. Viszont az, hogy diák vagy, semmit nem jelent (ha csak plusz infóként írtad, hogy délutánonként dolgozol, akkor nem szóltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!