Üzletkötőnek érdemes menni így?
A kovid miatt elvesztettem a biztonságos irodai aktatologatói állásom, csak ilyen pozíciókban dolgoztam. Most szívesen alkalmaznának biztosítónál üzletkötői pozícióban. Mindig nagyon sokat tudtam beszélni, akár a semmiről is. A verselemzést imádtam, mégha életemben nem is hallottam róla, mégis tudtam meséket írni a versekről. Ebben jó vagyok. Az is nagyon bejön, hogy tudományosnak látszó dolgokat adjak be embereknek. Ismerem hogy kell csűrni-csavarni a szót, hogy jól hangozzon. Nem lenne gond jó befektetésnek tűnő biztosításokat emberekre tukmálni úgymond.
A gond az, hogy nehéz elképzelnem azt, hogy ismeretlen emberek telefonhívás után egy személyes találkozó alkalmával megtakarításaikat nekem adják. Egy vad idegen embernek, csak mert rábeszéltem őket, hogy X portfólió úgy van összerakva, hogy megéri neki betenni ebbe 3-10 millát. Mondanom sem kell, ha nincs üzletkötés, akkor fizetés sem lesz. Jutalék alapján jön a cégtől a lóvé. Én mint magánvállalkozó mínuszban kezdem, mert ugye fizetnem kell a járulékaimak, nyugdíj, TB, bérlet, laptop bérlése.
Szerintetek megéri belevágni így?
Üzletkötőnek nem gátlástalan ember kell. Honnan szeditek ezt a baromságot? Az üzletkötő dolga nem az, hogy olyan dolgokért kérjen pénzt, amire a másiknak nincs szüksége. Van ilyen ember, de az értékesítés nem erről szól. A biztosítónál sem.
Ha önmagadnak nem adtad el a biztosítást akkor másnak sem fogod. Ebben az esetben leszel gátlástalan és szarul fogod magad érezni. Az önbecsülésed is lezuhan. Akkor keress inkább más terméket amit értékesíthetsz.
Én az 5.-el kell, hogy egyet értsek.
Az a baj, hogy sok a rossz tapasztalat, egy 3 betűs német érdekeltségű cégnek köszönhetően, akik addig toboroztak, mindenféle szűrés nélkül, amíg le nem járatták a teljes alkuszi szakmát.
Viszont, ha az ember valakire "rásóz" valamit, amire nincs szüksége, az elég hamar kibukik. Egyrészt mert a palimadár egy idő után informálódni fog, és rájön, hogy átbaszták. Ennek eredménye az lesz, hogy az értékesítő hírneve is kuka meg a megkeresett jutalék is, ugyanis vissza kell fizetnie a biztosítónak.
A másik ami sajnálatos, hogy az alkuszokat azonnal a megtakarításokkal azonosítjátok. Pedig pl egy életbiztosítással nem tud átvágni. De ahogy az 5. is írta, ha magadnak nem tudod eladni, akkor senkinek. És mindaddig nem is fogod magadénak érezni, amíg nem lesz személyes tapasztalatod arról, hogy egy biztosítás fizet.
Minden alkusznak megvan a specialitása, amiben hisz. Ha valaki szerint a nyugdíj a legnagyobb probléma, az meg tudja győzni az embereket (és nem rábeszélni) hogy ezzel foglalkozniuk kell. Ha valakinek egy ismerőse sajnálatos módon meghalt, és otthagyta a gyerekekre a hitelt, az annyi kockázatit ad el, mint a huzat, mert azt látja hasznosnak, abban fog hinni. Ha te nem hiszel egyikben sem, akkor engedd el a pályát.
Jah és valaki itt mondta, hogy csomó ideig csak az ő jutalékát fizeted. Lehet, hogy neked pusziért adják a kenyeret, de nekem sajnos fizetni kell érte. És a kenyér árában benne van a pék fizetése meg a cég haszna ugyanúgy. Senkitől nem várhatod el, hogy ingyen dolgozzon. Se a péktől se az alkusztól. Mindenhol bele van építve a termék árába a dolgozó bére, még a piaci krumpliba is bele van építve a napszámos. Ezen rohadtul kétszínű dolog fennakadni.
Csakhogy az alkusz még csak-csak csinál valamit (elédtolja ugyanazt a szerződést, amiért a legmagasabb jutalékot kapja), de a fölötte lévő 30 ember a piramisban semmit nem tett értem, csak felépített egy marketing monstrumot.
Úgyhogy köszönöm, inkább választok magam, és elintézem a biztosító online felületén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!