Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más helyeken mennyire jellemző...

Más helyeken mennyire jellemző ha valaki szabin van akkor más viszi helyette a munkáját?

Figyelt kérdés

Évekig nálunk úgy volt, hogy ha valaki szabira ment akkor volt helyette valaki. Most kitalálták, hogy ha valaki szabin van akkor addig aki bent van az az egy személy az kettő helyett dolgozzon.

Oké nem fizikai munka de mióta kb 1 hónapja így van például volt olyan, hogy kollégám 5 napra szabira ment. Addig dupla annyi munkám volt napi szinten, kajálni nem bírtam kimenni illetve munka után olyan voltam mint egy zombi. Volt is egy megbeszélés ezzel kapcsolatban a vezetőséggel és abszolút nem is értik, hogy mi ezzel a probléma, hogy semmi féle kompenzáció nincs. Nem adtak se több pénzt, se több szabit se semmit.

Mit lehet tenni? Adjuk be a felmondást többen és akkor hátha lesz valami?

2020. okt. 12. 19:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Nálunk "párok" vannak, ha én szabin vagyok, mindig ugyanaz az a kolléganő helyettesít, én pedig mindig őt helyettesítem, a szabadságokat is egymással kell egyeztetnünk. Az előző munkahelyeimen is hasonlóan volt, nem vesznek fel ezért embert, akit még be is kéne tanítani.
2020. okt. 12. 20:19
 2/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem igazán értem, milyen kompenzációt akarsz. Te is mész szabira, akkor meg más dolgozik "helyetted".
2020. okt. 12. 20:20
 3/13 anonim ***** válasza:
ez hol van, valami hivatlban?
2020. okt. 12. 20:52
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

Ez a normális, szerintem minden munkahelyen így van. Hiszen a munkának akkor is készen kell lennie, amikor valaki vagy valakik szabin vannak.

Nálunk is az a bevált módszer amúgy, amit az első is ír, hogy a párok egymást helyettesítik, éppen ezért nem is mehetnek el egyszerre szabadságra, mindig egyeztetni kell.

Amúgy nem értem, ezzel mi a problémád? Most te dolgozol a szabin lévő kolléga helyett, amikor te mész szabira, akkor meg majd a kolléga fogja megcsinálni a te munkádat is. Ez így fair.

2020. okt. 12. 21:36
 5/13 anonim ***** válasza:
70%
Adjátok be a felmondást többen és akkor jön helyettek olyan akinek ez nem probléma. Úgy mint a többi válaszoló cégénél.
2020. okt. 12. 22:18
 6/13 anonim ***** válasza:
Mi ezzel a probléma, lol, mondjuk az, hogy a szabadságot nem kellene ledolgozni, hanem az csak simán járna...
2020. okt. 12. 23:52
 7/13 A kérdező kommentje:

Azoknak köszi akik leírták, hogy náluk hogy van.

Viszont azzal nem értek egyet, hogy ez normális lenne mikor vagy 10 évig az volt a szabály, hogy mindig kell helyettesítés, mert egy embernek túl nagy munka vinni két ember munkáját.

Nem azzal van a baj, hogy 1-2 napot vinni kell az is fárasztó de vállalható de 4-5 már nem. Hanem az a baj, hogy eleve van az embernek 30 nap szabija. Akkor 30 napig kettő ember helyett kell dolgoznom. Plusz ha elmegy táppénzre mondjuk 3 hétre az évben akkor még akkor is helyette kell dolgoznom.

És senkiben fel sem merült, hogy ez így mindenféle kompenzáció nélkül gáz. 6-an vagyunk így de mindenkinek ez a véleménye, hogy nem tartható. Ne mondja nekem senki, hogy az normális, hogy 8 órán keresztül kb le se tudok ülni, kimenni kajálni meg felejtsem is el.

A héten még futok egy kört a vezetőséggel.

Elhiszem, hogy van olyan cég ahol ez működik, nálunk annyi a munka, hogy nem.

2020. okt. 13. 09:36
 8/13 anonim ***** válasza:
53%

Nincs ezzel semmi gond.

Nem tudni milyen munkakör, de többnyire a bent lévők között oszlik meg a munka. Nálatok is 6 ember van, nem egynek kellene 100%-ban helyettesíteni.

Vagy te igazából azt akarnád, hogy legyen egy 7. ember, aki alapból nem csinál semmit, de helyettesít, amikor éppen valaki nincs ott? Végülis ha összedobjátok a bérét megoldható gondolom.

2020. okt. 13. 11:47
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha pont annyi munka van 6 emberre, amennyit 6 ember még éppen el tud látni, akkor kevesen vagytok. Mert a cégnek kellene tervezni azzal is, hogy szabadságok, betegségek is vannak.
2020. okt. 13. 13:39
 10/13 A kérdező kommentje:

Két műszak van. 3-3 ember/műszak. 6-ra járok délelőtt. A délutános meg 14-re.

Évekig működött, hogy volt egy 7. aki segített ha valaki szabin volt. Most kitalálták, hogy ez a 7. csináljon mást és nem tud segíteni.

Konkrétan kelek 5-kor, 6 előtt beérek. Kb 14:20 körül végzek és hazaérek mondjuk 15:00-re. Akkor le kell feküdnöm egy kicsit aludni, mert olyan szinten kimerít a munka. Mivel más osztályokkal is kapcsolatban kell lenni így volt olyan nap amikor kollégám szabin volt és 48 telefonhívásom volt cégen belül.

Igen 6 embernek pont elég a munka. Ha egy hiányzik már gáz.

2020. okt. 13. 14:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!